două petiții pentru proiectul noului spital județean - ”vrem spital, nu vrem scandal!”

Sibienii reacționează la tensiunile politice locale generate de finanțarea noului Spital Județean. Două petiții care cer susținerea proiectului spitalului – una semnată de angajații Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cealaltă semnată de o sibiancă, Ramona – au fost deja postate în mediul online. Ciprian Ciocan, Directorul executiv al Fundației Comunitare, susține de asemenea nevoia unui spital nou în Sibiu într-o postare pe pagina personală de Facebook. 

Prima petiție a fost lansată de o sibiancă

Prima petiție a fost lansată marți seara, în 19 iulie, de o sibiancă – Ramona. Până miercuri la orele 16.00 petiția a strâns peste 80 de semnături. Textul este următorul:

„Spitalul Județean de Urgență Sibiu – spitalul pentru care:

1. primii pași au fost făcuți  de actuala președintă a Consiliului Județean, doamna Câmpean;

2. din 2017 încoace s-a lucrat exemplar la un proiect matur de investiție, mai bine pregătit decât aproape orice alt proiect din țară;

Sibienii trebuie să știe.

Într-o Românie normală, o astfel de gafă s-ar lăsa măcar cu demiterea secretarului de stat responsabil.
În România noastră măcar să rectifice porcăria și să nu își bată joc de munca unor oameni și speranța unei întregi regiuni de a avea un spital cum se cuvine!

Noul Spital Județean din Sibiu nu este doar ambiția Danielei Cîmpean ci și a altor câteva sute de oameni care au muncit și muncesc pentru el. Mai presus decât atât, însă, este o necesitate pentru sute de mii de sibieni. Facem apel, ca politicienii, presa, toți cei care se consideră importanți pentru comunitate să își dea mâna și ajute. Nimic altceva!”

E șansa unei generații, spune Ciprian Ciocan

Directorul executiv al Fundației Comunitare, Ciprian Ciocan, a postat pe pagina proprie de Facebook  un mesaj prin care încurajează politicienii să uite de orgolii și să găsească împreună o soluție la problema finanțării. ”E șansa unei generații. Un oraș de dimensiunea Sibiului nu va putea niciodată din fonduri proprii să facă o astfel de investiție”, declară Ciprian Ciocan în postarea în care îi îndeamnă pe politicienii locali, oamenii de afaceri cu influență, consilieri, jurnaliști și ONGiști, să lupte pentru viitorul Sibiului, să treacă peste orgolii și să dea mâna.

„Este un gând personal ca locuitor al orașului. În primul rând am vrut să comunic cu politicienii sibieni care au funcții importante și care și-au trimis mesaje de la distanță care nu neapărat ajută. Am vrut să le transmit să se gândească la binele Sibiului și să încerce să lase mesajele publice și să facă în spatele ușilor ce este nevoie pentru ca orașul să poată să beneficieze de această finanțare absolut necesară pentru spital”, spune directorul executiv al Fundației Comunitare.

”Sănătatea este prioritate”

Petiția lansată miercuri, în 20 iulie de către reprezentanții Spitalului clinic județean de urgență Sibiu are ca motto ”Vrem spital, nu vrem scandal!”. Prin această inițiativă, angajații spitalului vor să aducă  în atenția politicienilor necesitatea absolută a unui nou spital în Sibiu. Petiția spune următoarele:

„Sănătatea NU este politică! Sănătatea ESTE prioritate! Sănătatea nu trebuie să fie monedă de schimb pentru voturi, ci punctul central de interes al tuturor politicienilor, indiferent de culoarea partidului pe care îl reprezintă. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de voi, cetățeni și politicieni, deopotrivă. E timpul să facem echipă, e timpul ca proiectul Spitalului nou să devină realitate.

După 165 de ani, Sibiul merită un Spital nou! O instituție medicală cu clădiri construite la standardele de sănătate de secol XXI nu de secol XIX. Indiferent câtă aparatură medicală de ultimă generație achiziționăm, indiferent de cât de mult investim în pereții construiți prin ordinul Împăratului Austriei, Franz Josef I, nu vom putea respecta niciodată circuite, spații și proceduri medicale în clădiri monumente istorice. Sibiul are cel mai matur proiect de construire a unui Spital nou.  O echipă întreagă de arhitecți, proiectanți, consultanți și specialiști și-au dat mâna și au creionat Spitalul viitorului. Părea că totul este pe direcție bună însă…. ne-am trezit că avem cu cine, dar n-avem cu ce!

Așadar, vom strânge semnături și le vom înainta tuturor factorilor de decizie care pot aloca fonduri și pot negocia pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu să se mute în casă nouă. Haideți să scriem istorie! Haideți să fim ctitorii viitorului sănătății sibiene!

Noi vrem spital!”

Postată pe Facebook astăzi (miercuri, 20 iulie) în jurul orei 15.00, petiția a strâns într-o ora peste 150 de semnături.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Este sansa partidelor de a arăta ca pentru ele contează in primul rand comunitatea care i-a votat, nu capitalul electoral! Sper ca toti factorii politici să sprijine acest proiect!

  2. Sanatatea nu are culoare politica! Poate în cel de-al 12-lea ceas ne unim si reusim sa facem rost de finantare pentru spital! Sper ca si clasa politica sa lase securea razboiului si sa se alature acestui demers! (asta daca le pasa de Sibiu si sibieni)

  3. Sper din tot sufletul ca acest demers sa adune cat mai multi sibieni! Este păcat că unele factiuni politice in loc sa ajute, baga strambe, cu toate ca spitalul este al tuturor!