Trenduri la miresele din Sibiu - Machiaj natural, coafură în stil simplist

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața oricărei persoane. Prin urmare mirii încearcă să pună la punct până și cel mai mic detaliu pentru ca totul să iasă așa cum își doresc.

Pentru mirese este absolut necesar ca în ziua nunții să arate impecabil. Așadar, machiajul trebuie să fie perfect, la fel ca și părul. Cele două aspecte sunt alese cu grijă în funcție de rochie, culoarea buchetului și multe alte criterii pe care acestea le stabilesc împreună cu stiliștii înainte cu câteva zile de marele eveniment.

Machiajul se poartă cât mai natural

Anul acesta, machiajul și coafurile la modă pentru mirese sunt cele naturale. Make-up artistul Simona Iordache de la Mohini Boutique Salon a observat mai multe trenduri atât pentru mirese, cât și  pentru miri. „La machiajul ochilor, miresele preferă nuanțele de lila, verde mentă, culoarea piersicii și majoritatea vor linie de tuș, gene false din abundență pentru ca ochiul să pară mai ridicat. Pentru conturarea feței, majoritatea preferă nuanțe delicate care să sculpteze trăsăturile feței. De asemenea, sprâncenele se poartă natural, cât mai groase. Miresele mai tinere, cu vârste cuprinse între 20-27 de ani sunt mai îndrăznețe și vor iluminator pe decolteu pentru a ieși mai bine în poze”, spune Simona.

Pentru ca un machiaj să fie reușit, mireasa trebuie să aibă tenul pregătit – altfel rezultatul poate să nu atingă așteptările acesteia. Din acest punct de vedere, multe mirese optează pentru tratamente faciale înainte de evenimentul cel mare. Simona spune că nici bărbații nu se lasă mai prejos – aceștia optează pentru fond de ten și pudră pentru a arăta bine în fotografii.

Trenduri la miresele din Sibiu - Machiaj natural, coafură în stil simplist

Coafurile se orientează spre stilul simplist

Tendințele la coafura pentru mirese din acest an se îndreaptă spre stilul simplist și cât mai natural. Cocurile nu mai sunt în trend, stilul „waves” fiind cel mai cerut de mirese. Hair-stylistul Paul Paralescu consideră că la o mireasă este foarte importantă calitatea părului. Culoarea trebuie realizată în prealabil pentru a-i oferi luciu și, de asemenea, trebuie tuns pentru a arăta cât mai sănătos.

„Vor o coafură cât mai naturală. Părul făcut bucle lejere se potrivește rochiilor cu decupaj cât mai mare pe spate, astfel încât părul să cadă frumos. Extensiile sunt un accesoriu foarte important, în special pentru persoanele care nu au părul în cea mai bună stare, ars, și pentru persoanele cu părul subțire”, spune hair-stylistul sibian.

De aceeași părere este și Olga Andrian, care vede la sibience o orientare spre coafurile cât mai simpliste, dar totodată complexe din anumite puncte de vedere. „Revine moda cu coafurile foarte naturale, cât mai lejere, bucle și cocuri texturate. Coafurile mireselor sunt mai finisate, dar tot lejere. Generația tinerelor care se căsătoresc după terminarea facultății a început să opteze pentru cât mai puțin volum. Accesoriile sunt mereu actuale, de aceea pe timpul verii putem pune o floare sau alte elemente”.

Trenduri la miresele din Sibiu - Machiaj natural, coafură în stil simplist

Prețurile pentru coafură și machiaj

Prețurile la machiaj și la coafură pentru o mireasă depind de complexitatea acestora, însă, de cele mai multe ori există un preț de pornire standard. În cazul machiajului, la unele saloane prețurile încep de la 150 lei și variază în funcție de dorințele clientei, iar la altele prețul de plecare este de 200 lei.

Pentru coafurile de mireasă prețurile de pornire sunt la fel ca la machiaj, dar pot să ajungă la mult mai mult. La Sorey Beauty Salon cea mai simplă coafură costă 200 de lei, iar coafurile făcute de Olga Andrian încep de la 450 lei. În această sumă, la fel ca și în cazul coafurilor realizate de Paul Paralescu, intră consultarea cu clientul și alte beneficii.

Trenduri la miresele din Sibiu - Machiaj natural, coafură în stil simplist

 

„Pachetul este gândit în detaliu și cuprinde consilierea în salon în săptămâna dinainte evenimentului, detalii despre accesorii, voal, liniile coafurii pe care vom merge, culoare și textură. Pregatim părul cu o zi înainte în salon pentru a doua zi pentru a face coafura din ziua nunții”, spune Paul Paralescu.

Ultima oră

Comentariul meu