VIDEO: Polițistul Viorel Teacă le explică șoferilor care este poziția corectă la volan - „Tu cum conduci?”

Viorel Teacă, cel mai cunoscut polițist din județul Sibiu, le-a explicat șoferilor, printr-un clip video, care este poziția corectă la volan. Acesta le-a arătat cum ar trebui să stea așezați pe scaun astfel încât, în cazul unui accident rutier, să nu se rănească. 

Polițistul „cool” de la IPJ Sibiu, fiind și formator acordare prim ajutor în Poliția Română, a explicat în materialul video câteva reguli de bază despre cum ar trebui să fie reglat scaunul și tetiera.

„Reglarea scaunului este foarte importantă. Am văzut mulți șoferi care merg într-o poziție foarte relaxantă, dar este total greșită. Poziția scaunului în adâncime trebuie să fie în așa fel încât picioarele, în momentul în care aș apăsa ambreiajul și frâna, să rămână flexate în genunchi. Este foarte important deoarece, în momentul unui impact, dacă picioarele sunt drepte, șocul se preia în genunchi și în șold, unde se produce și fractura. Scaunul în înălțime se reglează în așa fel încât între cap și pavilion să rămână o palmă, cinci degete. Este foarte important în cazul în care apar denivelări sau alte probleme în asfalt, să nu lovesc cu capul. Și poate lucrul cel mai important, având în vedere că predau și cursuri de prim ajutor de bază, este cervicala. Cervicala nu este protejată dacă ținem capul pe spate cu tetiera dată pe spate. Va fi trasă tot timpul cât de mult către noi, iar în cazul unui impact tetiera va bloca cervicala și nu se va duce în spate. Altfel, voi suferi vătămări foarte grave la cervicală”, a spus Viorel Teacă.

De asemenea, el a explicat și care trebuie să fie poziția volanului. Palmele trebuie să depășească volanul, iar coatele trebuie să fie flexate. „În momentul unui impact, să zic că ai o viteză de 30, 40, 50 km/h, niciodată nu calc ambreiajul și frâna pentru că pierd foarte mult timp. Pur și simplu calc puternic frâna și mașina se va opri în cel mai scurt timp”, explică Teacă.

Materialul video a adunat în doar câteva ore sute de aprecieri și mii de vizualizări.

Ultima oră

Comentariul meu