video: poliția sibiu îi învață pe șoferi cum să circule în giratoriul dintre străzile oberth, coposu și constituției - au fost refăcute marcajele

Polițiștii sibieni au realizat un material video pentru a le explica șoferilor cum să circule corect în giratoriul existent la intersecția străzilor Hermann Oberth, Constituției și Bulevardul Corneliu Coposu. În această zonă au fost refăcute de curând marcajele rutiere. 

„Polițiștii Biroului Rutier Sibiu informează conducătorii auto cu privire la modificările aduse semnalizării rutiere în sensul giratoriu existent la intersecția străzilor Hermann Oberth, Constituției și Bulevardul Corneliu Coposu. În imaginile video, inspector principal de poliție Ciprian Sava, din cadrul Biroului Rutier Sibiu, vă prezintă principalele reguli pe care conducătorii auto trebuie să le respecte atunci când circulă în acest sens giratoriu”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook Poliția Sibiu.

Odată cu refacerea părții carosabile a sensului giratoriu, s-au efectuat și o serie de modificări la marcajul rutier, principalul scop fiind acela de a fluidiza traficul. Astfel, s-a refăcut marcajul longitudinal, fiind create trei benzi de circulație, urmărindu-se utilizarea întregii lățimi a acesteia.  Având în vedere faptul că lățimea părții carosabile a străzii Hermann Oberth a permis, au fost create și aici trei benzi de circulație, astfel că toate intrările în sensul giratoriu au acum trei benzi, iar fiecare ieșire din sens are două benzi de circulație. Premergător intrării în sens au fost aplicate marcaje care îi obligă pe conducătorii auto să circule doar în direcția indicată de acestea. Aceste marcaje sunt aplicate identic în toate cele patru intrări în sens. 

video: poliția sibiu îi învață pe șoferi cum să circule în giratoriul dintre străzile oberth, coposu și constituției - au fost refăcute marcajele

„Față de vechile marcaje au intervenit modificări și atragem atenția că, acum, pe banda a treia a fost aplicat marcajul obligatoriu la stânga, față de vechea sistematizare unde aveai dreptul să circuli și pe direcția înainte”, a explicat inspectorul principal de poliție Ciprian Sava. 

Ultima oră

Comentariul meu