val de aer tropical peste românia - nu scăpăm de caniculă - anunțul meteorologilor

Vremea se răcoreşte luni, 18 iulie, în nord şi în centru în timp ce în sudul ţării valorile de temperatură vor începe să crească din nou.

La mijlocul săptămânii, valul de aer tropical loveşte România, aducând maxime de coşmar, informează adevarul.ro

În ceea ce priveşte situaţia legată de Valul de căldură care face ravagiiîn aceste zile Europa se va resimţi şi în ţara noastră începând de miercuri, „când există posibilitatea ca acesta să se extindă şi să se intensifice”. Acest fapt va duce la temperaturi la umbră, în mod frecvent, de 36, 37, 38 grade Celsius. Sunt posibile şi valori de peste 38 grade Celsius, iar nopţile vor deveni din ce în ce mai calde”, a declarat Gabriela Băncilă, director meteorologie operaţională ANM.

Meteorologul a atras astfel atenţia asupra faptului că următoarele zile – în ceea ce priveşte stresul termic asupra organismului – nu vor fi atât de solicitante. „Situaţia se va înrăutăţi din această perspectivă în a doua parte a săptămânii, odată cu extinderea şi intensificarea valului de căldură care este prezent în aceste zile peste Europa”, a mai spus Gabriela Băncilă.

Canicula revine în forţă

De miercuri, 20 iulie, căldura sufocantă se întoarce. Valul de aer tropical aduce caniculă în Câmpia de Vest şi local în Câmpia Română, dar şi disconfort termic în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza în zonele montane.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 35 grade Celsius, iar cele minime între 11 şi 21 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali până spre 8 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest până spre 23 de grade.

Ultima oră

Comentariul meu