primele contracte pentru programul anghel saligny - sibiul, printre județele în care se va investi în rețele de canalizare și de gaze
Sursa Foto - electrogrupaparataj.ro

Se pregătesc primele contracte finanțate prin programul național Anghel Saligny, anunțăMinisterul Dezvoltării. Sibiul se află printre județele în care se va investi în serviciile de bază, adică apă, rețele de canalizare și de gaze. De altfel, se vor reabilita drumurile și podurile.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, de luni, beneficiarii primelor proiecte aprobate spre finanțare vor putea încărca în platforma digitală investiții.mdlpa.ro documentele necesare încheierii contractelor de finanțare.

Ministrul Dezvoltării a notificat deja beneficiarii acestor proiecte asupra modalității de depunere a documentelor necesare, precum și a situațiilor specifice identificate cu privire la anumite obiective, cu indicarea documentelor suplimentare ce trebuie încărcate în platformă.

Până în prezent, au fost finalizate listele cu obiectivele de investiții din 16 județe (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vâlcea) și sectoarele municipiului București, a anunțat ministrul Cseke Attila, care a spus că urmează aprobarea investițiilor și pentru celelalte județe.

Prin Programul Anghel Saligny, Guvernul României asigură serviciile de bază în localități (apă, rețele de canalizare și de gaze) și reabilitează drumurile și podurile. Bugetul total al programului este de 65,5 miliarde de lei. Până la termenul de depunere a solicitărilor, autoritățile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei.

Ultima oră

Comentariul meu