prețul benzinei începe să scadă în toată țara - care sunt prețurile la sibiu
Sursa Foto - Pixabay

Ultima dată când șoferii au putut cumpăra benzină cu prețul mai mic de 8 lei pe litru a fost la jumătatea lunii mai, când doar câteva stații mai aveau această „ofertă”. Astăzi, în urma unei ieftiniri efctuate pe 17 iulie de către liderul pieței, prețul benzinei standard a ajuns la 7.98 lei/L, asta după aplicarea reducerii de 50 de bani/L, notează profit.ro.

Șoferii pot cumpăra benzină cu un preț mai mic de 8 lei/l pentru prima dată în ultimele 2 luni într-o singură stație, deocamdată, în capitală, cea a Petrom de pe strada Dr Herescu Petre, mai notează sursa citată.

Nici Sibiul nu stă rău la acest capitol. Potrivit peco-online.ro, cel mai mic preț pe litru pentru benzina standard îl regăsim la Petrom, cu 8.05, iar cel mai mare este la Rompetrol, de 8.18 lei/litru.

Motorina standard se menține ridicată. Cel mia mic preț este de 8,69 lei/litru la o stație Petrom, iar cel mai ridicat este la un MOL, adică 8.76 lei/litru.

Recent, ministrul Energiei a fost întrebat dacă scade prețul barilului de ce nu scade și prețul la benzinării.

“E o întrebare foarte legitimă și ar trebui ca, după această scădere de preț, să asistăm și la o scădere a prețului la benzină mă aștept în principal. De ce vă spun la benzină, în principal, pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma și suntem exportatori de benzină, prețul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a prețului la benzină, la motorină ar trebui să urmeze și acolo o scădere, dar acolo noi și cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producția de motorină este mai mică decât consumul, iar cotația motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut și acolo”, a transmis ministrul Energiei la Digi 24.

Ultima oră

Comentariul meu