video - englezii îndemnați să descopere sibiul: "este o minune medievală"

Englezii sunt îndemnați să descopere Sibiul. Cel mai nou clip de promovare a unei destinaţii turistice cu plecare din Aeroportul Luton din Londra are în vizor Sibiul. Există o cursă directă către orașul din inima României.

„Cuibărit între munţii Transilvaniei se află Sibiu – unul dintre cele mai mici oraşe ale României şi o minune medievală. Există un motiv pentru care a fost votat Capitală Culturală Europeană în 2007 şi, de asemenea, unul dintre cele mai idilice locuri de locuit din Europa de către Forbes România. Ajungi acolo în trei ore, din Aeroportul Luton din Londra, pentru a te convinge singur!”, așa sună textul din clipul de prezentare a Sibiului, în aeroportul londonez, postat pe YouTube.

video - englezii îndemnați să descopere sibiul: "este o minune medievală"

Reprezintă un scurt ghid de călătorie și sunt menționate șapte atracții turistice de neratat în Sibiu: de la celebrii săi „ochi” de pe vechile case, la minunatele sale străduţe din centrul vechi sau catedrale, şi până la cel mai vechi pod de fontă din România, Podul Mincinoşilor sau cel mai mare muzeul în aer liber din Europa, şi al doilea din lume – Muzeul Astra, notează Adevărul.

video
play-sharp-fill

Sibiu: Șapte atracţii turistice de neratat

  1. „Ochii care spionează” din Sibiu sunt nimic altceva decât celebrele ferestre de pe acoperişurile caselor vechi. Conform legendelor, se pare că au fost create pentru a spiona trecătorii. Dar, în realitate, au o funcțe de aerisire a podului casei, precum și a obiectelor depozitate. „Ochii caselor” reprezintă una dintre cele mai interesante atracţii din Ardeal
  2. Reprezentanții Aeroportului Luton din Londra mai recomandă și atmosfera relaxată din Piaţa Mare a Sibiului. Aici, în fiecare vară zona este animată de muzică bună, festivaluri și multe altele. Graţie clădirilor istorice care o înconjoară, precum Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Albastră / Casa Moringer, Biserica Parohială Romano-Catolică, Palatul Filek etc., a fost decretată monument UNESCO.
  3. Strada Cetății, declarată drept „cea mai frumoasă stradă din Sibiu” este un alt punct turistic recomandat englezilor.
  4. Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Sfânta Treime reprezintă o versiune în miniatură a Hagiei Sofia din Istanbul, marea moschee – biserică creştină la origine, monument remarcabil al arhitecturii universale. Biserica Evanghelică sau Catedrala Evanghelică C.A. Sfânta Maria este cea mai înaltă clădire din Sibiu, fiind una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Transilvania. Construită în secolul al XIV-lea, pe locul unei alte biserici din secolul al XII-lea, secole la rând a găzduit locul de veghe împotriva incendiilor. Biserica deţine al doilea turn cu ceas ca vechime, din România.
  5. Bineînțeles, să nu uităm de Podul Minciunilor din Sibiu – considerat cea mai veche structură de fontă de acest gen din țara noastră. Acesta face legătura între Oraşul de Jos şi Oraşul de Sus. Potrivit legendelor, aici se spuneau cele mai multe minciuni din oraş: îndrăgostiţii îşi jurau iubire veşnică, ţărăncile care veneau la piaţă inventau bârfe, fetele de măritat jurau că sunt fecioare, motiv pentru care se spune că ajungeau să fie aruncate peste balustradă etc.
  6. Orașul de Jos – cea mai veche parte a cetăţii Sibiului este o altă recomandare pentru britanici. Cândva a fost un cartier medieval al meşteşugarilor, iar străzile încă poartă numele unor bresle.
  7. La final, să nu uităm de Muzel Astra. Este cel de-al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume și locul în care a fost recreată lumea satului românesc. Din 2001, complexul muzeal este declarat cel mai vast şi bogat muzeu din ţara noastră.

„Zboară din LLA (London Luton Airport) la Sibiu unde vei ajunge în mai puţin de trei ore!”, sună îndemnul final al reprezentanţilor aeroportului londonez.

Cele prezentate sunt doar o mică parte din frumusețile Sibiului. În realitate, există mult mai multe locuri de vizitat.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică