lucrările de pe calea dumbrăvii stârnesc nemulțumiri - prea mult beton, prea puțin verde și ritm lent, spun locuitorii din zonă
Sursa: Facebook/USR PLUS Sibiu

Lucrările de modernizare pe Calea Dumbrăvii au început de mai bine de un an. Locuitorii din zonă sunt nemulțumiți de reducerea semnificativă a spațiilor verzi și de ritmul lent în care avansează lucrările.

Reprezentanții USR PLUS Sibiu au vizitat săptămâna asta șantierul de pe Calea Dumbrăvii și au stat de vorbă cu locuitorii din zonă, care le-au împărtășit nemulțumirile lor legate de reducerea spațiilor verzi și de încetineala cu care avansează lucrările.

„Am  observat că au fost betonate spațiile unde ar fi putut fi plantați copaci sau în care ar fi putut să se amenajeze spații verzi. Am constatat, de asemenea, că există încă posibilitatea – chiar și în această fază a derulării proiectului – să se amenajeze alveole pentru copaci. Din discuțiile pe care le-am avut cu locatarii am înțeles că lor nu li s-a cerut părerea. O să facem o solicitare ca Primăria Sibiu să intervină și să repare lucrurile cât timp încă se mai poate”, spune consilierul USR Raul Apostoiu.

Cetățenii care au participat la dialogul cu reprezentanții USR au declarat că sunt nemulțumiți de durata prea lungă a lucrărilor, iar cei care circulă cu bicicleta au remarcat că traversările străzilor laterale nu sunt la nivelul pistei dedicate lor. De asemenea, șoferii au semnalat faptul că raza de virare la intersecția cu str. Gheorghe Dima nu este corespunzătoare, fapt care va duce la modificarea proiectului inițial. Din acest motiv, proiectul inițial se modifică, spun reprezentanții USR PLUS, care consideră că situația aceasta putea fi evitată prin consultarea publică și de specialitate înainte de execuție. Consilierii USR PLUS spun că vor monitoriza șantierul pentru a se asigura că măsurile propuse sunt implementate.

Primăria Sibiu a semnat contractul pentru modernizarea a 2,4 km de pe Calea Dumbrăvii în 30 decembrie 2020. Firma contractată – SC Terra Building SRL Sibiu – s-a angajat să realizeze lucrările propriu-zise în termen de 14 luni de la data emiterii ordinului de începere, care urma să fie emis în luna martie 2021.

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Eehhei…mai aveți de suportat mult și bine cart.Ștrand de 2 ani este în șantier și cred că mai durează vreo 2 ,iar lucrările tot prost și de mântuială sunt făcute !!!!!!!!!!