spitalul județean, despre cazul actorului cu arsură de cornee, trimis acasă de la urgențe - „am demarat o anchetă”

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a demarat o anchetă internă după ce un actor a dezvăluit experiența pe care a avut-o, în weekend, la Unitatea de Primiri Urgențe. Acesta a ajuns vineri noapte la UPU, fiindcă nu vedea aproape nimic – ochii îi lăcrimau și erau inflamați. Medicii de aici l-ar fi trimis acasă, spunându-i că nu au oftalmolog de gardă. Sibianul a fost nevoit să apeleze la serviciile unui spital privat, acolo unde a aflat că avea arsură de cornee.

Actorul Iustinian Turcu a povestit, zilele trecute, pe pagina sa de Facebook, experiența pe care a avut-o în cadrul Spitalului Județean. Acesta a ajuns la UPU vineri noapte fiindcă nu vedea aproape nimic – „aveam ochii lipiți” – spune acesta. După ce i s-a administrat un calmant, a fost trimis acasă, fiindcă spitalul nu avea medici oftalmologi de gardă. A doua zi, el a mers la un spital privat, acolo unde a aflat că are arsură de cornee.

În urma celor întâmplate, președintele CJ Sibiu s-a sesizat și a anunțat că a cerut conducerii spitalului să prezinte o poziție detaliată în legătură cu cele comunicate, dar și măsurile concrete pe care spitalul le-a luat în acest caz și pentru preîntâmpinarea altor cazuri posibile.

CITEȘTE ȘI: Actor sibian cu arsură de cornee, trimis acasă de la Urgențe – „Nu vedeam nimic” – Președintele CJ cere explicații spitalului

Marți după-amiază, reprezentanții SCJU Sibiu au anunțat că au demarat o anchetă internă, iar măsurile dispuse vor fi prezentate în cadrul unei conferințe de presă ce va fi organizată săptămâna viitoare.

„Încă de la apariția în spațiul public a informațiilor cu privire la cazul relatat de pacientul I.T., am demarat o anchetă internă pentru investigarea circumstanțelor în care s-a petrecut acest caz precum și a altor posibile disfuncționalități la nivelul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Vă asigurăm că cercetările se vor desfășura cu celeritate și cu maximă transparență. Rezultatul anchetei si masurile dispuse vor fi disponibile săptămâna viitoare și vor fi anunțate printr-o conferință de presă. Vom reveni cu detalii privind data, locul și ora când aceasta va avea loc. Totodată subliniem că SCJU Sibiu face permanent eforturi pentru a asigura un act medical de calitate, de la nivelul conducerii solicitarea fermă către toate secțiile fiind să acorde pacienților servicii maximale, corespunzătoare situației medicale a acestora”, au transmis reprezentanții SCJU Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu