ministrul sănătății: “numărul de cazuri covid-19 va mai crește timp de aproximativ o lună”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila anunță într-o conferință de presă că “numărul de cazuri COVID-19 va mai crește timp de aproximativ o lună”.

Numărul noilor cazuri de Covid-19 va continua să crească până la jumătatea lunii august, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. El a precizat că în ultima perioadă România a avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri.

„În ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri, de la aproape 4000, 7.700 săptămâna trecută, iar acum 14.943”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El apreciază că este „un trend așteptat”.

„Conform previziunilor Institutului Național de Sănătate Publică , opinia noastră e că această creștere va mai dura circa patru-cinci săptămâni până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza și o să vedem când începe să se reducă”, conchide Rafila.

Aproape 15.000 de cazuri noi COVID s-au înregistrat în ultima săptămână, în România, anunță ministrul Sănătății. Aproape 20% dintre acestea sunt reinfectări.

Ultima oră

Comentariul meu