Festivalul „Sus pe muntele din Jina” a ajuns la a 50-a ediție - Culiță Sterp va da startul distracției

Una dintre cele mai îndrăgite sărbători din Jina a ajuns la cea de-a 50-a ediție. Festivalul „Sus pe Muntele din Jina” va avea loc anul acesta în perioada 22-24 iulie, trei zile în care invitații – interpreți de muzică populară și nu numai – vor avea grijă ca spectacolele să fie memorabile.

Prima ediție a festivalului „Sus pe Muntele din Jina”, sărbătoare care promovează tradițiile nedeilor din Mărginimea Sibiului, a avut loc în urmă cu jumătate de secol. După o pauză de doi ani de zile cauzată de pandemie, festivalul revine anul acesta și anunță petrecere mare cu cei mai iubiți artiști locali și cu interpreți din Gorj și Alba.

„Evenimentul se va ține în Șesul Jinarilor, ca în fiecare an. Așteptăm cât mai multă lume să vină să se simtă bine, pentru că asta este cel mai important. Invităm jinarii plecați cu oile prin țară să vină acasă să petreacă. Vom avem formații din mai multe județe – Sibiu, Alba și Gorj – și soliști din localitate. De asemenea, în cadrul festivității vom oferi diplome și distincții. Sperăm ca vremea să țină cu noi”, spune Vasile Beschiu, primarul comunei Jina.

Programul evenimentului pentru cele trei zile include muzică și dansuri populare reprezentative zonei, bucate tradiționale și locuri de joacă pentru cei mici. Festivalul „Sus pe Muntele din Jina” este dedicat localnicilor și turiștilor de toate vârstele care iubesc tradițiile.

Programul Festivalului „Sus pe Muntele din Jina”

În prima zi de festival va fi organizată o discotecă în aer liber. Tot vineri, în 22 iulie, cunoscutul interpret Culiță Sterp va da startul distracției de la ora 21:00 până la miezul nopții. Sărbătoarea continuă sâmbătă, 23 iulie, când formații din Sibiu și din județele vecine vor urca pe scena din Șesul Jinarilor. Soliști din Jina, fluierașii, fanfara și Ansamblul Folcloric „Nedeia” al Casei de Cultură din Novaci vor face spectacol. De asemenea, sâmbătă va fi difuzat un film documentar în aer liber. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Atracția ultimei zile de festival va fi Junii Sibiului, sub coordonarea coregrafului și directorului  CJCPCT, Silvia Macrea. Duminică, 24 iulie, interpreții de muzică populară Carmen Popovici Dumbravă, Cristian Pomohaci, Ionela Sterp, Alexandru Urs, Aurelian Adam, Ionuț Robert, Pumnea Mariana Anghel sunt doar câțiva dintre artiștii care vor face spectacol.

În cadrul celei de-a 50-a ediție a festivalului vor fi acordate diplome și distincții unor cetățeni din Jina care și-au pus amprenta asupra dezvoltării comunei.

 

Ultima oră