modificări ale codului rutier - amenzi pentru cei care conduc trotinete electrice sau biciclete fără mijloace de iluminare
Sursa: evz.ro

Noile modificări ale codului rutier îi privesc pe cei care merg cu trotinete electrice și biciclete. Acum, aceștia ar putea fi amendați mult mai ușor.

Potrivit modificărilor făcute prin OUG 1/2022 orice persoană care conduce o trotinetă electrică sau o bicicletă fără mijloace de iluminare, poate fi amendată. Constituie contravenție „Conducerea unei biciclete sau a unei trotinete electrice pe drumurile publice fără mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente în stare de funcţionare pe timp de noapte”, notează știrileprotv.

Tot în aceeași ordonanță de urgență de arată că va fi contravenție și se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni circulația cu trotinete electrice sau biciclete pe autostradă sau traversarea pe culoarea roşie a semaforului, nerespectarea semnalelor de cale ferată ori a semnalelor și indicaţiilor poliţistului rutier.

De asemenea, o persană aflată sub influența băuturilor alcoolice nu are voie să urce pe trotineta electrică sau pe bicicletă. Dacă sunt opriți de polițiști și se constată că au încălcat această regulă, vor primi o amendă între 870 și 1160 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu