shinzo abe
Sursa Foto - Antena3

Fostul premier japonez, Shinzo Abe, a murit. Inițial, acesta a fost transportat la spital în stare gravă, după ce a fost împușcat în timp ce susținea un discurs. Din păcate, decesul acestuia a fost anunțat.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în timp ce susținea un discurs în orașul Nara din vestul țării, a anunțat televiziunea de stat NHK.

În vârstă de 67 de ani, acesta a suferit răni în partea dreaptă a gâtului și la clavicula stângă, a declarat Departamentul de pompieri al orașului Nara, adăugând că a fost în stop cardiac înainte de a fi dus la spital.

Televiziunea publică NHK a difuzat imagini care îl arată pe fostul premier japonez prăbușit în stradă, cu gărzile de securitate alergând spre el.

Un nor de fum alb a fost văzut în timp ce Abe ținea un discurs de campanie. Un reporter aflat la fața locului a declarat că a auzit două bubuituri consecutive în timpul discursului.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost arestat, a declarat poliția.

Președintele Klaus Iohannis reacționează 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiei fostului premier al Japoniei Shinzo Abe, care a murit vineri după ce a fost împuşcat de un atacator.

„Sincere condoleanţe familiei fostului premier Abe Shinzo şi poporului japonez pentru această pierdere tragică. A fost un apărător puternic al democraţiei şi multilateralismului, dar şi un prieten adevărat”, a scris Iohannis, pe Twitter.

Ultima oră

Comentariul meu