ce trebuie să știți dacă vreți să vă cumpărați un macbook air

Ce trebuie să știți dacă vreți să vă cumpărați un MacBook Ai

În zilele noastre, MacBook Air poate pretinde că este cel mai bun laptop din punct de vedere al raportului calitate-preț pe care Apple l-a făcut vreodată. Acest lucru se datorează faptului că este dotat cu superbul cip M1 de la Apple, ceea ce îi oferă performanțe practic identice cu cele ale Apple MacBook Pro de vârf, la un preț mai mic. Acesta a parcurs o distanță uriașă în ultimii ani, când se simțea adesea neglijat și insuficient de puternic.

 

Totuși, dacă doriți să cumpărați un Apple MacBook Air, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți mai întâi, în special în ceea ce privește memoria și GPU-ul. Vom acoperi aceste detalii și multe altele în acest ghid, oferindu-vă toate cunoștințele necesare pentru a cumpăra Apple MacBook Air-ul perfect pentru nevoile dumneavoastră.

Opțiunile CPU și GPU

Există două modele principale de Apple MacBook Air din care puteți alege, iar ambele sunt echipate cu cipul M1. Deși cipurile din fiecare versiune poartă același nume și împărtășesc majoritatea acelorași caracteristici, există o mică diferență între ele: numărul de nuclee GPU.

 

Cipul de bază al Apple MacBook Air are un GPU cu șapte nuclee, în timp ce alternativa high-end vine cu un GPU cu opt nuclee. Acest lucru va face o diferență – un nucleu în plus de putere de calcul este întotdeauna binevenit – dar este important de reținut că acesta este tot un GPU integrat, deci nu va putea egala puterea unui laptop dedicat jocurilor. Dar, dacă cumpărați un MacBook Air, probabil că jocurile nu sunt prea importante pentru dumneavoastră.

 

Dacă nu intenționați să rulați jocuri sau aplicații cu o grafică intensivă, alegeți opțiunea cu șapte nuclee. Dacă doriți să vă implicați în jocuri ușoare sau în redare video, alegeți modelul cu opt nuclee.

Este suficient un spațiu de stocare de 256 GB?

La fel ca Apple MacBook Pro, MacBook Air are opțiuni SSD cu până la 2TB de spațiu de stocare. Modelul entry-level pornește de la 256GB și are opțiuni de 512GB, 1TB și 2TB, în timp ce modelul high-end oferă configurații de 512GB, 1TB și 2TB.

 

De cât spațiu de stocare veți avea nevoie? Ei bine, asta depinde de ceea ce faceți. Dacă vă folosiți laptopul doar pentru navigarea pe internet, trimiterea de e-mailuri și câteva jocuri ușoare, 256GB sau 512GB vor fi suficienți. Dacă, în schimb, vă concentrați pe editare foto sau redare video, probabil că veți avea nevoie de mai mult spațiu – dar dacă acestea sunt activitățile dvs. cheie, ar trebui să vă uitați mai degrabă la un Apple MacBook Pro, oricum.

Probabil că puteți rămâne la 8 GB de RAM

Apple MacBook Air vine cu două opțiuni de memorie RAM: 8GB sau 16GB. Ați putea fi tentat să credeți că 16GB este opțiunea mai sigură, dar lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par, iar 8GB ar putea fi mai mult decât suficient pentru dvs.

 

Acest lucru se datorează faptului că cipul M1 de la Apple utilizează o arhitectură de memorie unificată (UMA). Deoarece CPU și GPU sunt atât de apropiate pe cip, UMA înseamnă că acestea pot utiliza același grup de memorie. Acest lucru, la rândul său, reduce blocajele și îmbunătățește performanța. Rezultatul este că aveți nevoie de mai puțină memorie decât în cazul unui laptop tradițional. 

Durata de viață a bateriei și porturile

MacBook Air este foarte subțire și ușor, ceea ce îl face excelent pentru portabilitate, iar acest lucru este susținut de o autonomie excelentă a bateriei. Pentru că cipul M1 este atât de eficient, are un impact minim asupra bateriei dispozitivului, ceea ce înseamnă că veți beneficia de mult mai multe ore de utilizare decât în cazul MacBook Air anterior.

 

În cadrul unei analize, MacBook Air M1 a rezistat 15,5 ore în testul de navigare pe internet și 18,5 ore în testul de redare video. Comparați acest lucru cu cel mai recent MacBook Air cu procesor Intel din 2020, care a reușit doar 9,5 și, respectiv, 10 ore în aceste teste. Aceasta este o diferență uriașă.

 

Ce primiți în ceea ce privește porturile și dotările suplimentare? Ambele modele de MacBook Air sunt dotate cu două porturi Thunderbolt 3 compatibile cu USB 4 și ambele au un buton Touch ID pentru verificarea achizițiilor și pentru a vă autentifica. Totuși, niciuna dintre versiuni nu vine cu Touch Bar.

Ultima oră

Comentariul meu