adi zona metropolitană sibiu: drumul de legătură dintre șelimbăr și roșia, reabilitat cu peste 13 milioane lei
foto: arhivă

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Sibiu”, din care fac parte zece localități din jurul municipiului Sibiu, a anunțat, miercuri, că au fost realizați pași importanți în cadrul primului proiect de infrastructură din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane. Drumul de legătură dintre comunele Șelimbăr și Roșia va fi reabilitat cu peste 13 milioane de lei. 

„ADI Zona Metropolitană Sibiu – anunță selecția pentru finanțarea în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” a primului proiect de infrastructură din Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Sibiu, fiind parte a Planului de mobilitate metropolitan, cu titlul „Drum de legătură între comunele Șelimbar și Roșia”, se arată într-un comunicat de presă.

Drumul, având o lungime de 5.500 metri, va deservi cel puțin 33.000 de locuitori din cele două comunități locale, facilitând accesul între ele și înspre municipiul Sibiu, fără a mai fi nevoie să ocolească pe drumurile județene și naționale. Proiectul, care constă în modernizarea și asfaltare drumului dintre Șelimbăr și Roșia, va deschide perspectiva dezvoltării unor noi zone rezidențiale, dar și a viitoare zone de agrement și ecoturism de pe Dealul Gușteriței. Investiția are o valoare aprobată de 13.249.486 lei.

ADI „Zona Metropolitană Sibiu” are în componență zece primării din localitățile învecinate cu Sibiul: Șelimbăr, Șura Mică, Roșia, Șura Mare, Ocna Sibiului, Poplaca, Sadu, Rășinari, Slimnic și Racovița.

Ultima oră

Comentariul meu