sezon estival
Sursa Foto - Mediafax

Din păcate, în această vară, românii vor scoate și mai mulți bani din buzunar pe litoralul românesc. Prețurile au crescut și cu 30 la sută.

Prețuri și mai mari de la jumătatea lui iulie

Vara a debutat cu pachete turistice și cu 70 la sută mai mici decât în vârf de sezon, datorită programului „Litoralul pentru toți”, derulat în perioada 22 mai-19 iunie 2022.

Turiștii s-au putut caza cu prețuri începând de la 34 de lei de persoană/noapte, având la dispoziție peste 4.000 de locuri de cazare la preț redus în hotelurile de la Marea Neagră, scrie ziare.com.

După încheierea programului, au apărut și primele scumpiri. Turistii au platit mai mult pentru cazare, masa, dar si pentru sezlong si activitatile de petrecere a timpului liber in statiuni.

Pentru o noapte de cazare, la un hotel de trei stele, turiștii au scos din buzunar până acum între 200 și 300 de lei, cu mic dejun inclus.

De la jumătatea lunii iulie și până la finalul lunii august prețurile vor fi extrem de piperate. Aceasta este perioada de vârf de sezon, cei mai mulți români având concediu în luna august, iar lor li se adauga și românii veniți în vacanța din străinătate.

Majorările vor fi între 30-40%, potrivit hotelierilor. Toate serviciile se scumpesc de săptămâna viitoare. Cu toate acestea, reprezentanții domeniului HoReCa se așteaptă ca gradul de ocupare al hotelurilor și al altor structuri de cazare clasificate să crească. De fapt, cererea mare este unul dintre factorii care conduc la creșterea prețurilor pe litoral.

Ultima oră

Comentariul meu