mircea geoana
Foto - Mediafax

Conform unor surse Digi24, se pare că Mircea Geoană, actualul secretar general al NATO se pregătește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Dacă Klaus Iohannis va deveni succesorul lui Jens Stoltenberg la șefia NATO, atunci aceste alegeri vor avea loc chiar în 2023.

Un grup de apropiați ai fostului lider social-democrat lansează în zilele următoare o platformă pentru un proiect de țară, denumită „Proiectul România 2030”.

Potrivit sursei citate, va fi o platformă fără orientare politică și care va reuni personalități din România și din străinătate, care vor organiza dezbateri în urma cărora să se contureze un proiect electoral pentru Mircea Geoană.

Acesta nu își poate asuma deocamdată public o eventuală candidatură la prezidențiale, din cauza funcției pe care o deține la vârful NATO. Mandatul său ar urma să se încheie în 2023.

Se vorbește mai mai multă vreme de o candidatură a lui Geoană pentru prezidențialele din 2024, cu sau fără susținerea PSD. Fostul lider al social-democraților are relații bune cu liderii tuturor partidelor aflate în Parlament și susținere consistentă și în cancelariile europene, ceea ce ar face din el un candidat cu șanse pentru social democrați.

Ultima oră

Comentariul meu