accidentele rutiere cu trotineta sau bicicleta - pierderea echilibrului este cauza principală

Sibienii folosesc din ce în ce mai mult trotinetele electrice și bicicletele pentru deplasarea zilnică prin oraș sau pentru plimbări prin parc. Odată cu creșterea numărului de persoane care folosesc aceste mijloace de transport a crescut și numărul accidentelor în care sunt implicate acestea. 

Cauza cea mai frecventă a accidentării celor care merg cu trotinetele electrice este pierderea echilibrului. „Majoritatea celor merg cu trotineta electrică și care produc accidente rutiere se dezechilibrează. Primul lucru de care trebuie să țină cont înainte să se urce pe trotinetă este cunoașterea regulilor de circulație, apoi să aibă vârsta potrivită și să nu fie sub influența a alcoolului sau a altor substanțe. Cei care își  pierd echilibrul pot să se rănească sau chiar mai rău”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, care precizează că aceste accidente sunt produse de regulă de tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani.

În cazul bicicliștilor, motivele care generează accidente par să fie de altă natură. „Majoritatea celor implicați în astfel de evenimente au peste 50 de ani, iar multe dintre accidente se întâmplă din cauză că bicicliștii se află sub influența alcoolului. Se dezechilibrează și cad, situații din care poate rezulta vătămarea corporală sau chiar decesul”, adaugă Welter.

Vârsta minimă pentru cei care vor să utilizeze trotinetele electrice pe drumurile publice este de 14 ani, la fel ca în cazul bicicletelor.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu