tonetele de înghețată, afacerea sezonului - „am vândut înghețată de 10.000 lei într-o zi”

Centrul Sibiului este împânzit de tonete cu înghețată în perioada verii, însă ca în acest an parcă nu a fost niciodată. Peste zece vitrine și mașini de înghețată sunt înșirate pe pietonala Nicolae Bălcescu și își așteaptă cumpărătorii. Taxa de ocupare a domeniului public este modică: 2 lei / mp pe zi.

Numărul mare de tonete din centrul orașului arată că cererea este mare și afacerea este profitabilă. Cel puțin zece vitrine, plus mai multe mașini de înghețată, se găsesc pe strada Nicolae Bălcescu, de la Farmacia 24 până în Piața Mare.

Vânzătorii declară că afacerea merge bine. „Peste 10.000 de lei a fost cea mai mare vânzare din acest sezon, făcută într-o zi de weekend. La sfârșitul săptămânii oamenii cumpără cea mai multă înghețată. Dintre 50 de persoane doar una comentează că e scumpă”, spune una dintre vânzătoare, Adriana.

tonetele de înghețată, afacerea sezonului - „am vândut înghețată de 10.000 lei într-o zi”

 

Vitrinele de înghețată aparțin mai multor firme: Betty Ice, Delicio Gelato, Raffy – La Gelateria, Ice&Go și Gelato Mania. Asta face ca prețurile să fie destul de variate – o cupă de înghețată începe de la 5 lei și ajunge la 8, 5 lei. La toneta de înghețată Raffy, de exemplu, o cupă de 50 de grame costă 6 lei, iar cupa mare 12 lei, în timp ce la Ice&Go cupa de înghețată de 70 de grame este 7 lei. La mașinile de înghețată poți lua un cornet la 5 lei.

Primăria Sibiu spune că „tonetele de înghețată se pot amplasa pe domeniul public doar în fața unui punct de comercializare corespunzător avizat de instituțiile abilitate și numai cu aprobarea municipalității pentru ocuparea domeniului public. Comerțul stradal în fața punctului de lucru autorizat se poate aproba doar dacă domeniul public este liber și nu se împiedică circulația pietonală sau buna desfășurare a evenimentelor”. Cât despre taxa de ocupare a domeniului public, firmele care operează vitrinele și mașinile de înghețată au de plătit o sumă modică: 2 lei/mp pe zi.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Da, da, da minciuni si bile negre!
    1 culinarte – cele mai bune prafuri din Sibiu ( zero natural)
    2 rafy – inghetata bulgaria la kg ( degeaba afisez 6 lei 50g si cand comand 3 bile fiecare bila are 150g x 3 x 120lei kg platesc la final 55 lei pe o inghetata)
    3 betty 5 lei cupa 45g
    4 dilicio mica/mare
    5 Ice&Go ( super inghetata )
    6 super mama ( buna dar nu prea )
    Inghetata, inghetata, inghetata cine sunt proprietarii acestor tonete???????? Ora de Sibiu astea nu le vedeti?