noul spital județean sibiu – consiliul județean vrea să primească ofertele de construcție în octombrie

”Proiectul viitorului Spital Județean din Sibiu este cel mai matur proiect de spital din România în acest moment. Am ajuns din urmă și am devansat proiectele de spitale regionale care începuseră înaintea noastră”, a afirmat Daniela Câmpean, Președinte CJ Sibiu. ”Proiectul nostru are în centrul atenției pacientul. Vrem ca oamenii să vină cu încredere că aici se vindecă și beneficiază de cele mai bune condiții de tratament”, a adăugat Daniela Câmpean.

Președintele Consiliului Județean a făcut aceste declarații la o conferință de presă dedicată publicării anunțului de intenție pentru achiziția lucrărilor de execuție pentru Noul Spital Județean. Consiliul Județean  își propune să primească ofertele pentru construcția viitorului spital în luna octombrie a acestui an.

Spitalul va avea 805 paturi – 620 pentru adulți și 185 pentru copii. La acestea se vor adăuga 185 de paturi pentru însoțitori și 90 de paturi pentru spitalizare de zi – 50 pentru adulți și 40 pentru copii. Clădirea va avea subsol, parter, 5 etaje și etaj tehnic cu heliport. Valoarea totală a investiției – cea mai mare din județul Sibiu din 1989 încoace, precizează Câmpean – este estimată la 500 de milioane de Euro. O parte din finanțare va fi asigurată din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la care se va adăuga un împrumut de la Banca Europeană de Investiții care va fi contractat de Ministerul Fondurilor Europene, și care va fi folosit pentru cofinanțarea mai multor obiective de acest gen.

Ultima oră

Comentariul meu