cazare pentru câini la sibiu în perioada concediilor și nu numai - pensiuni canine pentru orice buzunar, sau oferte pe olx
Foto Pensiunea canină Adulmecătorii

Când pleci vara în concediu pentru mai multe zile și nu poți să-ți iei cu tine animalul de companie, ai nevoie de o soluție confortabilă ca să te bucuri de vacanță fără grija suflețelului pe care l-ai lăsat acasă. Ce poți face?

Mulți dintre sibieni aleg să-și lase animalul în grija prietenilor pentru perioada concediului, dar ce faci dacă nu ai prieteni la care să apelezi pentru acest ajutor? Mai mulți întreprinzători din Sibiu au văzut în situația asta o oportunitate de afaceri, și au înființat pensiuni pentru pisici și câini.

Sibienii care vor să-și lase câinele în siguranță cât sunt plecați de-acasă pot opta pentru o pensiune canină „pentru buzunarele tuturor”, pentru o pensiune canină de lux, sau pentru o ”bonă pentru animale” de pe OLX care se oferă să aibă grijă de animale de companie pentru o anumită perioadă timp.

Prețuri de la 35 la 100 de lei pe zi

Una dintre cele mai cunoscute pensiuni canine din zonă – Pensiunea canină Cristian-Sibiu – se găsește în Cristian și oferă cazare atât pentru câini, cât și pentru pisici, în prezent având mai multe locuri libere. Proprietarii promit să aibă grijă pe perioada cazării și de animalele care se află sub tratament, cu comportament agresiv sau care nu se pot deplasa.

Pensiunea oferă sprijin pentru transportul animalelor de la domiciliu la pensiune sau la cabinetele veterinare din Sibiu. Adăpostul dispune de 16 locuri – trei pentru pisici și 13 pentru căței. Claudiu Dodoc, medicul veterinar și administratorul pensiunii, cere ca fiecare animal care urmează să fie cazat  să aibă vaccinul anual și să fi fost deparazitat în ultimele trei luni.

„O altă condiție la primirea câinilor sau pisicilor este de a nu li se schimba mâncarea în ultimele zile înainte de a fi aduse la pensiune, pentru a nu avea surprize neplăcute. Având în vedere că se schimbă spațiul unde vor sta pentru o perioadă, schimbarea mâncării poate avea un impact negativ, animalele adaptându-se mai greu la schimbări”, spune Claudiu.

Prețul unei zile de cazare la pensiunea canină din Cristian este de 35 lei. De asemenea, stăpânul trebuie să aducă mâncare pentru toată perioada în care va fi cazat animalul de companie.

cazare pentru câini la sibiu în perioada concediilor și nu numai - pensiuni canine pentru orice buzunar, sau oferte pe olx

„Adulmecătorii” este o pensiune canină de lux din Sibiu unde poți să îți duci animalul de companie pe timpul vacanței. Pensiunea se află pe Dealul Dăii și dispune de spații atât indoor, cât și outdoor, pentru a oferi tot confortul patrupedelor. Fiecare animal are la dispoziție propria boxă cu paturi, perne și pături pentru a se simți ca acasă.

La fel ca la pensiunea din Cristian, câinii aduși la adăpostul „Adulmecătorii” au un program de socializare. Dacă la Cristian aceștia sunt scoși de două ori pe zi în curtea adăpostului, în Dealul Dăii cățeii au program de socializare de trei ori pe zi, special gândit ca să alerge în voie și  să se joace. La „Adulmecătorii” o zi de cazare costă 100 lei, iar dacă stăpânul vrea și dresaj pentru câine prețul ajunge la 180 lei.

„Este o afacere de familie care a venit din suflet de când eram mici. Noi vrem ca și cățeii să fie ca în vacanță. Noi oferim terapie pentru căței, nu este numai joacă, este și dragoste. Este o realizare că am reușit să relaxăm căței, sunt ca niște copii la școală sau la grădiniță. Este responsabilitatea noastră să îi facem fericiți. Tuturor cățeilor care vin pentru prima oară le trebuie două zile să se acomodeze”, Victoria Hadăr, administrator „Adulmecătorii”.

cazare pentru câini la sibiu în perioada concediilor și nu numai - pensiuni canine pentru orice buzunar, sau oferte pe olx
Sursa: Foto/Adulmecătorii

Pensiunea Smart Dogs e cel de-al treilea loc în care sibienii își pot lăsa animalele în perioada în care sunt plecați în vacanță, însă acesta este momentan în curs de renovare.

Pe Olx găsești bonă pentru animale de companie

Cei care au un animal de companie și nu mai găsesc locuri la pensiunile canine pot opta pentru ajutorul iubitorilor de animale care sunt dispuși să aibă grijă atât de câini, cât și de pisici sau animale exotice, contra unei sume de bani.

În mai multe anunțuri de pe OLX, iubitorii de animale oferă servicii de cazare contra cost. O ”bonă” pentru animalele de companie percepe suma de 50 lei, prețul fiind unul negociabil. Aceasta îi oferă animalului adăpost pentru câteva zile, precum și atenția de care orice animal are nevoie.

În ceea ce privește animalele exotice, în Sibiu opțiunile sunt limitate. Nu există adăposturi pentru ele, singurele variante rămânând să apelezi la o bonă pentru animale sau să ceri ajutorul unui prieten.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu