băiatul înecat într-un lac din marpod a murit la spital - „starea lui s-a degradat rapid”
foto: arhivă

Adolescentul în vârstă de 17 ani, care s-a înecat luni într-un lac artificial din localitatea Marpod, a decedat la spital. Băiatul se afla cu prietenii la scăldat și, la un moment dat, nu a mai ieșit din apă. Un localnic a reușit să îl scoată la suprafață, iar pompierii l-au resuscitat. Manevrele efectuate au avut rezultat, astfel că tânărul a fost dus la spital. În toiul nopții, el a fost transferat de la Luther la Județean însă, din nefericire, aici a decedat, în ciuda eforturilor medicilor de a-l ține în viață. 

Băiatul se afla luni după-amiază la scăldat împreună cu mai mulți prieteni. A intrat în apa lacului, iar după un timp nu a mai ieșit la suprafață. Oamenii din jur au sunat la 112, timp în care un localnic a sărit să-l ajute. Acesta a fost salvatorul lui – căci a reușit să-l scoată la suprafață. De aici s-au ocupat pompierii din cadrul ISU Sibiu, care au început manevrele de resuscitare, acestea având rezultat pozitiv. Copilul a fost transportat la CPU Luther, dar fiindcă starea lui nu era bună, a fost transferat în toiul nopții la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu.

„Pacientul a ajuns în cursul nopții trecute la SCJU Sibiu fiind internat în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă, în stare foarte gravă, în comă profundă după un stop-cardio respirator resuscitat. În cadrul ATI el a beneficiat de terapie maximală, medicii făcând tot ceea ce a fost posibil pentru a-i salva viața”, spune Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

În noaptea de luni spre marți însă, tânărul de 17 ani a decedat. El a suferit al doilea stop cardio-respirator. „Din păcate, starea sa s-a degradat rapid, în condițiile insuficienței grave a mai multor organe vitale, iar pacientul a decedat în urma unui nou stop cardio-respirator”, a precizat Todăriță.

Ultima oră

Comentariul meu