update trupul unui adolescent, găsit într-un lac din marpod - pompierii îl resuscitează
foto: arhivă

Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost găsit într-un lac din localitatea Marpod. Adolescentul se afla cu prietenii la scăldat. La un moment dat, el a intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață. Un localnic a sărit după el și a reușit să aducă trupul la mal. Din fericire, manevrele de resuscitare efectuate de pompieri au avut rezultat pozitiv, iar tânărul a fost dus în viață la spital.

UPDATE 2

Din păcate, copilul a suferit un stop cardio-respirator și a decedat la spital. DETALII AICI

UPDATE 1

Echipajele SMURD au efectuat manevrele de resuscitare cu răspuns pozitiv, iar băiatul a fost transportat la CPU Luther.

Pompierii militari ISU Sibiu recomandă cetățenilor să respecte câteva măsuri, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nefericite, care se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a riscului de înec, după cum urmează:

Evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

Frecventați numai locurile special amenajate pentru înot şi respectați avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate.

Evitați scăldatul solitar, fără a avea persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare;

Nu realizați acte de teribilism prin plonjare de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții;

Nu intrați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.

Știrea inițială

Un minor de aproximativ 17 ani a fost găsit înecat în apa unui lac artificial de mici dimensiuni din localitatea Marpod. Tânărul se afla cu prietenii la scăldat.

„În această după-amiază, pompierii militari din cadrul Stației Agnita au fost alertați în urma unui apel venit pe numărul de urgență 112, de dispariția unui băiat de circa 17 ani care se afla la scăldat alături de câțiva cunoscuți. La fața locului s-au deplasat de urgență un echipaj de pompieri cu barca pneumatică și echipajul de scafandri ISU Sibiu”, informează Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Având în vedere dimensiunile mici ale lacului, până la sosirea forțelor, băiatul a fost căutat și scos din apă de către un localnic. Echipajele SMURD sosite la fața locului efectuează în acest moment manevrele de resuscitare.

Intervenția se află în dinamică. Revenim cu detalii.

Ultima oră

Comentariul meu