accident feroviar cu 7 victime la călimănești - un tren a lovit trei stâlpi de curent doborâți de un tir

Șapte persoane au fost rănite în urma unui accident feroviar produs la ieșirea din Călimănești spre Sibiu. Un tren a agățat mai mulți stâlpi de curent, care au fost doborâți de un TIR în urma unui eveniment rutier.

UPDATE

Accidentul feroviar s-a produs în urma accidentului rutier. Șoferul unui autovehicul a intrat într-un stâlp.

„În dimineața de 4 iulie a.c., polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 7 cc, respectiv centura orașului Călimănești, s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 49 de ani , în timp ce conducea un autovehicul pe DN 7 cc, din motive tehnice, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp. În timp ce se efectuau cercetările la fața locului, o garnitură de tren a acroșat o linie electrică și a agățat un cablu care a rănit 7 persoane, dintre care un elev de poliție”, spun reprezentanții IPJ Vâlcea.

Patru persoane rănite grav au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Reprezentanții ISU Sibiu spun că una dintre victime a suferit un traumatism cranio-cerebral și are dureri în piept, altă victimă a suferit un traumatism de genunchi la membrul inferior drept, o victimă a suferit un traumatism de șold, iar a patra victimă a fost dusă la spital în stare gravă, nefiind încă furnizate informații despre diagnostic.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun.

ȘTIREA INIȚIALĂ

“Salvatorii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în urmă cu câteva minute pentru acordarea de îngrijiri medicale mai multor persoane, în urma producerii unui accident feroviar. Accidentul s-a petrecut în localitatea Călimănești, la ieșirea spre Sibiu din stația CFR Păușa unde un tren de persoane a agățat un stâlp care fusese lovit în prealabil de un TIR. În cădere, stâlpul fiind cu fire de electricitate pe el, a angrenat alți doi stâlpi. În momentul trecerii trenului, se efectuau cercetări pentru primul accident, astfel că în zona se aflau mai multe persoane”, spun reprezentanții ISU Vâlcea.

YouTube video

Trenul și-a continuat deplasarea, însă, din căderea stâlpilor au rezultat șapte victime care lucrau la fața locului pentru restabilirea situației de normalitate. Trei dintre acestea au fost transportate la UPU Vâlcea în stare gravă.

accident feroviar cu 7 victime la călimănești - un tren a lovit trei stâlpi de curent doborâți de un tir accident feroviar cu 7 victime la călimănești - un tren a lovit trei stâlpi de curent doborâți de un tir

La fața locului s-au deplasat trei ambulanțe (1 SMURD si 2 SAJ), o autospecială de stingere și încă un echipaj al SVSU Călimănești, pentru a asigura intervenția în cazul producerii unui eventual incendiu. S-a luat măsura restricționării accesului persoanelor neautorizate, în zona producerii accidentului.

Ultima oră

Comentariul meu