FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

A fost publicat clasamentul absolvenţilor de clasa a VIII-a. Luni, 4 iulie, copiii pot completa opțiunile de admitere la liceu.

Ministerul Educaţiei a publicat pe pagina de web ierarhia judeţeană a absolvenţilor de clasa a VIII-a rezultată în urma examenelor de Evaluare Naţională, notează adevărul.ro.

Aceasta poate fi accesată la adresa admitere.edu.ro.

Elevii și părinții se pot orienta acum, către liceul dorit, în funcție de poziția ocupată în această ierarhie.

În prima etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat din acest an, completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4 – 11 iulie.

Repartizarea computerizată a candidaţilor din seria curentă, precum şi a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2022 – 2023 va avea loc în data de 14 iulie.

Evaluarea Națională la Sibiu – Promovabilitate de peste 84 la sută – Trei elevi au luat nota zece

Situația statistică, la nivelul județului Sibiu, arată că dintre cei 2.934 elevi prezenți,  2.467 elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 84,08% (procent mai mare față de anul 2021 – 80,75%, anul 2020 – 78,8% și față de anul 2019 – 76,81%).

Dintre aceștia, 3 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece) – un elev de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu și doi elevi de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu