„regina dispărută a criptomonedelor”, cea mai căutată femeie din lume - a ajuns pe lista fbi

Ruja Ignatova, supranumită Cryptoqueen (n.r. „Regina criptomonedelor”) , a fost desemnată de FBI drept cea mai căutată fugară.

FBI a adăugat-o pe Ignatova pe lista celor mai căutați 10 fugari pentru că ar fi înșelat investitori cu peste 4 miliarde de dolari prin intermediul OneCoin, o companie de criptomonede pe care a contribuit la înființarea ei în 2014, notează abcnews.

Măsura vine după ce Europol a adăugat-o pe Ignatova, în vârstă de 42 de ani, pe lista celor mai căutate persoane la începutul acestui an.

„Este un instrument important pentru noi, lista celor mai căutați 10 fugari din lume”, a declarat joi directorul adjunct al FBI, Michael Driscoll, în timpul unei conferințe de presă. „Credem că publicul se află în cea mai bună poziție pentru a ajuta”.

Ignatova, o avocată bulgară, a susținut că a inventat o criptomonedă care să rivalizeze cu Bitcoin. Ea și alte persoane ar fi făcut declarații false în timp ce solicitau investiții și au promovat OneCoin printr-o strategie de marketing pe mai multe niveluri, potrivit FBI.

De asemenea, OneCoin pretindea că are un blockchain privat, spre deosebire de unul public și verificabil, așa cum au alte monede virtuale, iar valoarea OneCoin era determinată de companie și nu de cererea de pe piață, potrivit FBI.

„regina dispărută a criptomonedelor”, cea mai căutată femeie din lume - a ajuns pe lista fbi

FBI susține că Ignatova a convins în cele din urmă investitorii să îi dea miliarde de dolari, profitând de vâlva din jurul criptomonedelor, înainte de a dispărea în 2017, după ce a fost emis un mandat federal de arestare.

„Are o mulțime de bani și a plecat destul de repede la drum”, a spus Driscoll.

Anchetatorii cred că este posibil ca Ignatova să fi fost avertizată că este investigată de autoritățile americane și internaționale. Pe 25 octombrie 2017, ea a călătorit de la Sofia, Bulgaria, la Atena, Grecia, și nu a mai fost văzută de atunci, potrivit FBI.

Ignatova a fost pusă sub acuzare în februarie 2018 pentru conspirație, fraudă electronică și spălare de bani, conspirație pentru fraudă cu valori mobiliare și fraudă cu valori mobiliare.

Ultima oră

Comentariul meu