peste 40 de licee din românia nu au nici un candidat promovat la bacalaureat

42 de licee din România nu au nici un candidat care a promovat examenul de Bacalaureat. La polul opus sunt 74 de unități unde toți elevii au promovat examenul.

Conform statisticii, din totalul de aproape 1.400 de licee, în 74 de unități au promovat Bacalaureatul toți copiii. La polul opus sunt 42 de licee cu rata de promovare zero și 11 licee care au fiecare câte un candidat promovat, scrie Mediafax.

În liceele cu rezultate proaste vor fi făcute analize și modificări a anunțat Cîmpeanu.

„Avem probleme foarte grave la nivelul acestor licee, nu poate fi doar vina elevilor… procesul de predare-învațare trebuie să fie îmbunătățit”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Probleme sunt și în ceea ce privește modul în care au fost corectate lucrările candidaților. 120 de lucrări vor fi analizate deoarece diferența între nota inițială și cea după contestație este de câteva puncte.

„Vom analiza punctual lucrare cu lucrare, pentru a determina care au fost cauzele pentru aceste diferențe mari”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sunt patru cazuri în care diferența între note este între cinci și șase puncte. La cele patru este vorba despre erori de transcriere, a mai spus Cîmpeanu. Totuși, în celelalte situații sunt și erori de interpretare sau nu există explicații, a precizat ministrul.

„Avem erori materiale de transcriere în și din borderou, erori de interpretare și diferențe pentru care nu găsesc explicații”, a explicat ministrul Educației.

Ultima oră

Comentariul meu