Biletele de tren s-au scumpit cu 20 la sută - Cât costă o călătorie Sibiu - București
foto: arhivă

Combustibilul s-a ieftinit, iar biletele de tren s-au scumpit. Cu 20 la sută chiar. Acum, persoanele care merge des cu trenul vor trebui să scoată bani în plus din buzunar, din păcate.

Cât costă o călătorie cu trenul pe ruta Sibiu – București 

O călătorie cu trenul de la Sibiu la București durează în medie 6 ore și este tren direct. Un loc pentru un adult la clasa a2-a costă acum 87 de lei dacă este cumpărat de la casa de bilete sau 82,9 lei dacă este achiziționat online.

Cât costă o călătorie pe cele mai frecventate rute din România

Astfel, o călătorie Bucureşti Nord – Ploieşti Sud/Vest va costa 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio, iar Arad – Timişoara Nord, clasa a 2-a, 17 lei, de la 14 lei, cu trenul InterRegio şi 9 lei, de la 7,2 lei, cu trenul Regio, scrie Digi24.

Persoanele care doresc să călătorească de la Bucureşti la Constanţa sau la Craiova cu clasa a 2-a vor plăti 67 de lei pentru InterRegio (de la 55,7 lei) sau 35 de lei (de la 29,3 lei) pentru Regio.

Totodată, un bilet Bucureşti Nord – Braşov, clasa a 2-a, va costa 54 de lei la InterRegio (de la 44,7 lei) şi 29 de lei la Regio (de la 24 de lei).

CFR reamintește că biletele s-au scumpit

CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor și Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. 

Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activității economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevedrilor OMT, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele și biletele pentru studenți, a gratuității la abonamentele și biletele pentru elevi.

De asemenea se vor menţine și ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicația disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din stații), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.

Ultima oră