Unde pot pescui sibienii cu sau fără permis - Marile capturi sunt la Dumbrăveni
Foto : locuripescuit.ro

Sibienii pasionați de pescuit sau cei care vor să încerce să își dezvolte un hobby nou au numeroase opțiuni în ceea ce privește locurile de pescuit din județul Sibiu. Lacurile de la Săcel, cele de la Mândra și Tocile, Barajul Avrig, Complexul Măgura din Cisnădie sunt doar câteva dintre locurile unde se pot pescui bibani, carași, cleni, crap românesc și păstrăvi.

Unde pot pescui sibienii cu sau fără permis - Marile capturi sunt la Dumbrăveni

Persoanele din Sibiu care nu dețin permis pot pescui doar în locații private unde se percepe o taxă, iar cele care dețin permis pot să pescuiască pe apele concesionate din Sibiu. Lista completă se găsește pe AJVPS.

Lacul Binder

Cel mai apropiat loc în care sibienii își pot petrece o dimineață relaxantă la pescuit este Lacul Binder, un nou complex de agrement care oferă locuitorilor Sibiului multe distracții: loc de joacă plutitor, sporturi nautice, zonă de promenadă, dar și pescuit sportiv.

Pentru pasionații de pescuit complexul Binder este deschis dimineața devreme și seara. În această locație este permis doar pescuitul „la plută”, fiind interzisă orice altă metodă de pescuit pentru a se evita atingerea instalațiilor de cablu. Programul este de marți până duminică, între orele 7:00 – 9:30 și 20:30 – 23:00, iar taxa este de 20 de lei.

Unde pot pescui sibienii cu sau fără permis - Marile capturi sunt la Dumbrăveni
Sursa: Site/Lacul lui Binder

 

Lacurile Săcel

La ieșire din Sibiu, spre Sebeș, în localitatea Săcel sunt șase lacuri unde se poate pescui crap românesc, păstrăv, somn, caraș, șalău, cosaș, biban, roșioară și clean. Peisajul este unul demn de admirat și perfect pentru a petrece o dimineață liniștită.

Tarifele încep de la 25 lei și ajung la 100 lei. Pentru 24 ore tariful este de 100 lei, pentru 12 ore taxa este de 50 lei. Pentru a avea acces la Balta 4, taxa pentru pescari este de 60 lei, pentru Balta 6 costul este de 25 lei, iar pentru balta de concurs 100 lei.

Lacurile Mândra

Lacurile Mândra reprezintă o altă opțiune pentru pasionații de pescuit sportiv. La ferma Mândra pescarii beneficiază de un luciu de apă ce se întinde pe 120 ha. La Complexul piscicol Mândra se poate ajunge prin Șura Mare, Ocna Sibiului și satul Mândra.

Lacurile Tocile

Un alt loc de pescuit care se află printre preferințele sibienilor este reprezentat de Lacurile Tocile. Acestea sunt situate la aproximativ 10 km de Sibiu, într-o zonă de agrement care cuprinde cinci lacuri cu o suprafață de 15 ha. Bălțile sunt frumos amenajate și oferă celor care vin să-și petreacă timpul liber aici toate condițiile, inclusiv zonă de grătar și cabane pentru cazare.

Balta Poligon Dumbrăveni

Un loc de pescuit împrejmuit de stuf, în zonă de deal, lacul având o adâncime între 0,5 m – 3 m și 300 m lungime. De asemenea, la Poligon Dumbrăveni există și loc de refugiu pentru pescari. Este locul marilor capturi, unde se prind de regulă pești de 4-5 kilograme.

Taxa de pescuit este diferită în funcție de orele pentru care pescarii optează. De exemplu, 40 lei pentru 12 ore, 25 lei pentru 6 ore și 65 lei pentru 24 ore.

La Amburii Albi, Dumbrăveni

Lacurile situate între orașul Dumbrăveni și comuna Viișoara se întind pe 1,7 ha de luciu de apă și sunt populate anual cu crap, amur alb și somn african, caras, novac, fitofag, şalău, biban și crap koi.

Taxa de pescuit este în funcție de timp și de numărul de bețe cu două cârlige. Pentru o zi întreagă, un pescar poate plăti 50, 60 sau 70 lei pe zi dacă are două, trei sau patru bețe, iar pentru o jumătate de zi 30, 35 și 40 lei în funcție de aceleași criterii.

Unde pot pescui sibienii cu sau fără permis - Marile capturi sunt la Dumbrăveni
Sursa: Faceboook/ La Amburii Albi

Balta lui Iancu Colun

Lacul reprezintă o parte din brațul mort al Oltului în urma amenajării barajului de la Colun-Scorei și este situat în localitatea Colun. Contravaloarea unui permis de pescuit este de 50 lei pe zi si 50 lei pe noapte pentru fiecare persoană. Pescuitul se desfășoară în funcție de orarul următor: între orele 6.00 – 20.00 se va achita taxa de zi și între orele 20.00 – 6.00 se va achita taxa de noapte. Întreg regulamentul poate fi verificat pe colun.ro.

Complexul Măgura Cisnădie

Complexul Măgura Cisnădie este un alt spațiu din apropierea Sibiului, la poalele munților Cindrel, unde pescarii pot petrece timpul. În lacuri se găsesc specii de pești precum: crap, caras, şalău, biban, plătică. Taxa este de 50 lei pentru 12 ore.

Baraj Avrig

Un alt loc destinat pescarilor sibieni este Barajul Avrig. În baraj trăiesc specii precum biban, caraș, clean, crap, fitofag, mreană, roşioară, şalău, somn și ştiucă. Cei care preferă acest loc pentru pescuit trebuie să știe că au nevoie de permis ANPA + 13 LEI / 7 zile care se platesc la Banca Transilvania.

Locuri de pescuit pentru cei cu permis

Sibienii care nu dețin încă un permis de pescuit pot să obțină unul cu doar 130 lei pe an (70 lei pentru pensionari) și să pescuiască pe apele concesionate din Sibiu. Locuri unde pescarii cu permise pot merge să pescuiască se găsesc pe site-ul AJVPS. Pentru obținerea permiselor, cei interesați trebuie să meargă la casieria de pe strada Ștefan cel Mare.

„Sezonul de pescuit este deschis la toate speciile de pești până în iarnă când se iau măsurile de prohibiție”, spune Iulian Cânduleț, paznic de pescuit și vânătoare la AJVPS.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică