un șofer cu permisul suspendat a făcut accident pe bulevardul victoriei - a refuzat testarea cu etilotestul
foto: arhivă

Un șofer în vârstă de 53 de ani a provocat un accident pe bulevardul Victoriei din Sibiu și a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest. Mai mult, nu a dorit nici să îi fie recoltate probelele biologice în vederea stabilirii alcoolemiei din sânge. Acum are dosar penal. 

„La data de 29 iunie, în jurul orei 17:30, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au fost sesizați cu privire la producerea pe bvd. Victoriei din municipiul Sibiu a unui  eveniment rutier soldat cu pagube materiale”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 53 de ani, sibian, în timp ce conducea autoturismul având permisul suspendat, pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în mers, a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa. Conducătorul autoturismului a refuzat testarea cu aparatul etilometru, precum și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autoturism având exercitarea  acestui drept suspendată și refuz sau sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Ultima oră

Comentariul meu