canicula, „inamicul” comercianților din piața cibin - „nu vine nimeni la piață din cauza căldurii”

Temperaturile au ajuns astăzi la 34 de grade, iar piețarii se confruntă cu două probleme: riscul ca fructele și legumele să li se strice, și lipsa clienților din cauza căldurii.

Comercianții și producătorii din Piața Cibin iau măsuri pentru a-și salva marfa: scot mai puține legume pe tarabe și le udă des pentru a nu se strica din cauza căldurii.

„Rezistăm pentru că nu avem de ales. Se mai strică roșiile și trebuie să le aruncăm la tomberon. Noi venim tocmai din Dolj și nu ne permitem să aducem marfă puțină pentru că motorina este scumpă. Udăm doar porumbul și fasolea verde, pentru că altfel se usucă și nu le mai cumpără nimeni. Roșiile nu trebuie udate”, spune Florina, producător.

canicula, „inamicul” comercianților din piața cibin - „nu vine nimeni la piață din cauza căldurii”

Dacă până acum, sibienii veneau în număr mic la piață, acum sunt și mai puțini. „Scoatem mai puține pe masă și le udăm. Oricum nu vine mai nimeni la piață din cauza căldurii – vin doar dimineața și seara, când se mai răcorește afară”, spune Maria Bratu, comerciant.

Prețurile au mai scăzut la majoritatea legumelor, roșiile sunt 6 – 7 lei kilogramul, ardeiul roșu 12 lei, pepenele verde 3 lei kilogramul și 12 lei kilogramul de cireșe.

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. lumea nu mai merge ca s-au lamurit cum sta treaba si cu piata. am fost la cibin in speranta ca voi lua produse bune, bio si la pret corect. am gasit produse mai slabe decat in supermarchet (la unele tarabe) la preturi mai mari decat la supermarket si majoritatea erau comercianti foarte putini producatori reali… din pacate s-a cam stricat si piata de cand li s-a dat voie si la comercianti sa vanda. inainte erau doar producatori si era mai bine ca puteau sa vanda fara frica si amenintari de la comercianti asupra pretului sau mai rau sa le vanda lor marfa pe nimic ca apoi sa o vanda ei scump…