Calea Dumbrăvii, locul de unde se ridică cele mai multe mașini - Ce amenzi riscă șoferii care parchează neregulamentar
foto: arhivă

Sute de șoferi care și-au lăsat mașinile la întâmplare pe domeniul public al municipiului Sibiu nu le-au mai găsit acolo unde le-au parcat. Iar asta fiindcă echipajul de ridicări auto al Poliției Locale face „curățenie” prin oraș. Cei care nu parchează regulamentar riscă nu doar amenzi, ci trebuie să plătească și anumite taxe. Potrivit ultimelor statistici ale Localei, Calea Dumbrăvii este locul de unde se ridică cele mai multe autoturisme. 

Echipajul de ridicări auto de la Poliția Locală a intervenit, doar în primele trei luni ale anului 2022, la 738 de intervenții. În 587 de cazuri, mașinile au fost ridicate și transportate la locul de depozitare, în 20 de cazuri, autoturismul a fost restituit la fața locului, iar proprietarul a fost nevoit să plătească taxa de ridicare. În 131 de cazuri, proprietarii mașinilor au reușit să se prezinte la fața locului înainte ca mașina să fie ridicată, astfel că au fost sancționați. În aceeași perioadă a anului trecut, din 1 ianuarie și până în 31 martie, s-a intervenit pentru ridicarea a 814 autoturisme. 

CITEȘTE ȘI: Poliția Locală a venit să ridice mașina unui consilier județean care a parcat pe trotuar în fața CJ Sibiu

Calea Dumbrăvii, locul de unde se ridică cele mai multe mașini - Ce amenzi riscă șoferii care parchează neregulamentar
foto: arhivă

De unde se ridică cele mai multe mașini 

Calea Dumbrăvii pare să fie una dintre zonele unde cei mai mulți șoferi parchează neregulamentar. „Spre exemplu, în perioada 01.01-31.03.2022, cele mai multe autovehicule parcate neregulamentar au fost identificate pe Calea Dumbrăvii (191), strada Avram Iancu (151), bulevardul Mihai Viteazu (82), bulevardul Victoriei (81), strada Bastionului (77), bulevardul Corneliu Coposu (70), strada N. Olahus (66), strada E. Cioran (65), strada 9 Mai (61), strada Ștefan cel Mare (61)”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

La nivelul Poliției Locale nu există statistici cu privire la originea constatărilor și, prin urmare, nu există date care să indice câte dintre sesizările privind mașinile parcate neregulamentar au venit din partea cetățenilor și câte au fost constatări ale agenților. Reprezentanții primăriei spune că „importantă este eliberarea căilor de circulație auto și pietonală prin îndepărtarea acestor mașini parcate neregulamentar”.

Ce sancțiuni riscă șoferii

Șoferii care parchează ilegal și sunt prinși de echipajele de poliție vor fi arși la buzunare. Taxa de ridicare a mașinii este 350 de lei, taxa de transport este 100 de lei, iar taxa de depozitare este 150 de lei pe zi. De asemenea, la aceste taxe se adaugă valoarea amenzii care poate varia între 100-200 lei și 2.000-10.000 lei (Legea 448/2006, în funcție de locul unde se parchează).

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Ati incasa mult mai multi bani daca s-ar da amenzi (fara ridicare) pentru parcatul in zone unde cel parcat nu ocupa zone critice. Daca va limitati la ridicari fiindca-s mai scumpe, o mare parte din posibilele amenzi se vor pierde pentru ca sunteti limitati de numarul de masini de ridicat si de durata operatiunilor. In schimb daca un politist local se plimba pe strada unde sunt 5 masini parcate ilegal, amenzile le da el in cateva minute si gata. Nu e nevoie sa ii ridicati pe toti mai ales ca unii nu blocheaza zone critice si de obicei sunt mult mai multi decat puteti ridica.