Prefectul Sibiului avertizează: „Cresc cazurile Covid. Vaccinul nu ne mai ajută”

Țări din Europa, cum sunt Germania, Austria și Franța, au înregistrat noi creșteri în ceea ce privește infectările cu COVID-19. „Valul de vară”, așa cum a fost numit de ministrul Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, a devenit realitate. Prefectul Sibiului, Mircea Crețu, a dat exemplu această țară în ședința Colegiului Prefectural de marți și a avertizat că vaccinul nu va mai ajuta foarte mult din cauză că virusul a suferit mutații. 

Prefectul județului, Mircea Crețu, a spus, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți, că în mai multe țări din Europa numărul cazurilor de coronavirus a crescut. El a precizat că, fiindcă virusul a suferit mutații, vaccinul ar putea să nu mai fie de mare ajutor. „Coronavirusul rămâne o problemă și pentru viitor, și nu pentru cel prea îndepărtat. Se pare, din ce vedem în alte țări, precum Germania, numărul îmbolnăvirilor este în creștere. Desigur, virusul prezintă mutații și, așa cum am reținut din declarația ministrului, nu ne mai ajută foarte mult nici vaccinul pe care l-am lua acum pentru că nu e adaptat la noile tulpine”, a precizat Crețu.

Mihaela Stoia, medic primar medicina muncii la DSP Sibiu, a confirmat cele spuse de prefect, spunând că, „în mod ciudat”, au reapărut cazurile în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății care erau vaccinați împotriva COVID-19. „Noi ne bazăm pe evidențe, încă suntem în faza de culegere și interpretare date, într-un context care să fie cât mai aproape de adevărul științific. Într-adevăr, în mod ciudat, s-au îmbolnăvit lucrători din sănătate vaccinați, cu toate măsurile de protecție individuală și colectivă”, a precizat medicul Mihaela Stoia.

În România, potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Sănătății, în perioada 20 – 26 iunie 2022 au fost înregistrate aproape 4.000 de cazuri noi. De asemenea, în același interval, au fost înregistrate și treisprezece decese. 

Ultima oră

Comentariul meu