topul liceelor din sibiu, în funcție de mediile obținute la bac - cele mai bune note, la „lazăr”
foto: arhivă

Sibiul a avut, anul acesta, doi elevi de zece la Bac. Amândoi au absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Potrivit listelor cu rezultatele, aici au fost și cele mai mari medii din județ. Un singur candidat nu a luat BAC-ul, iar asta fiindcă nu s-a prezentat la examen. Aproape o sută de elevi din cei 171 înscriși au medii de peste 9. Și la Colegiul Național „Octavian Goga” au fost note mari, deși nicio medie de 10. Rezultatele candidaților au fost foarte bune, aici fiind 99 de note de peste 9. 

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu are, anul acesta, doi elevi de zece. Sunt singurii candidați din județ care au reușit să ia punctajul maxim la toate probele. Cei doi elevi au fost la profilul „Științe ale Naturii”. Aceștia au luat 10 la matematică, 10 la română și 10 la fizică, respectiv 10 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. Din cei 171 de candidați, unul singur nu a luat BAC-ul, iar asta fiindcă nu s-a prezentat la examen. Cea mai mică notă la „Lazăr”, înainte de contestații, a fost 6,83. 38 de elevi au reușit să obțină o medie între 9,50 și 10. De asemenea, au fost 99 de note între 9 și 10.

CITEȘTE ȘI: Pavel Mihăilescu, elevul din Sibiu cu 10 la BAC: „Am avut timp și de distracție” 

CITEȘTE ȘI: Rezultate Bacalaureat 2022 Sibiu – Doi elevi de la „Lazăr” au luat nota zece

La Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu cea mai mare medie a fost 9,88, iar cea mai mică 6,28. Trei candidați nu au reușit să obțină media 6, iar unul nu s-a prezentat. La acest liceu au fost 32 de note de peste 9,50. De asemenea, au fost 98 de medii între 9 și 9,88. La „Goga” au fost înscriși la BAC 190 de candidați. 

Cea mai mare medie de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a fost 9,87, iar cea mai mică a fost 7,01. Un singur elev, din 118 candidați, nu a promovat examenul. Șaisprezece elevi au obținut o medie de peste 9,50. De asemenea, 64 de elevi au luat la BAC peste 9.  

Un elev de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu se află în top în ceea ce privește rezultatele la BAC. El a obținut media 9,93, fiind pe poziția patru la nivel județean. Acesta a fost la profilul Teologie Baptistă. La acest liceu au fost înscriși 77 de candidați. Unul a fost eliminat din examen, doi nu s-au prezentat la una dintre probe, iar cinci nu au reușit să promoveze examenul, media finală fiind prea mică. Aici, 20 de elevi au obținut o medie de peste 9, iar trei elevi au avut media peste 9,50. 

Cea mai mare notă de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu a fost 9,90, iar cea mai mică a fost 6,03. Din cei 187 de candidați, 18 nu au reușit să promoveze examenul. Unul dintre elevi, de exemplu, deși a luat 8,40 la română, 9,40 la matematică și 9,25 la fizică, nu a reușit să ia bacul la limba germană, acolo unde a obținut un punctaj de 4,50. La „Ghibu”, 11 elevi au avut media de peste 9,50. De asemenea, 30 au avut media peste 9. 

Ultima oră

Comentariul meu