pavel mihăilescu, elevul din sibiu cu 10 la bac - „am avut timp și de distracție. oricine poate să ia note mari”

Sibiul a avut, anul acesta, doi elevi de zece la Examenul de Bacalaureat. Pavel Mihăilescu este unul dintre ei. Un adolescent ambițios, consecvent, care și-a dorit să aibă rezultate bune și a învățat pentru a le putea obține. Nu a uitat însă nicio clipă să-și trăiască adolescența. S-a distrat din plin în cei patru ani de studiu și asta le transmite și generațiilor tinere să facă. „Bucurați-vă de acești ani, distrați-vă, învățați și aveți încredere că veți reuși”, spune tânărul. 

Pavel a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, profilul Științe ale Naturii bilingv engleză. Diriginta lui a fost Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis. Tânărul nu a avut probleme la Bacalaureat și a avut încredere că poate să promoveze examenul cu note mari. Nu se aștepta să ia punctaj maxim, însă știa că media finală va fi bună. „Mă așteptam să iau note frumoase, însă nu la 10. A fost o surpriză frumoasă. Am avut emoții la Anatomie, disciplina la alegere, însă totul s-a terminat cu bine”, povestește tânărul. 

Meditații a luat doar în clasa a 12-a, la matematică și la română. „Am luat meditații în clasa a 12-a la mate, dar mai mult pentru mine, pentru facultate, nu neapărat pentru bac. La română am luat meditații doar în al doilea semestru, fiindcă în rest nu a fost nevoie”, spune Pavel. 

pavel mihăilescu, elevul din sibiu cu 10 la bac - „am avut timp și de distracție. oricine poate să ia note mari”

Tânărul își dorește să meargă la facultate în Cluj-Napoca. Se va înscrie la Politehnică la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică sau la Facultatea de Telecomunicații. 

VEZI AICI CE SPUNE DIRECTORUL DE LA „LAZĂR” DESPRE REZULTATELE ELEVILOR

Pavel are și un mesaj pentru tinerele generații, pe care le sfătuiește să învețe, dar să se și distreze, căci nu se vor mai întâlni niciodată cu anii de liceu. „Să încerce să se bucure de viață, să nu se streseze fiindcă totul va fi bine. Am încredere că sunt copii inteligenți și vor reuși tot ce își propun. Trebuie doar să aibă încredere. Eu am avut timp și pentru hobby-urile mele, am citit, m-am uitat la seriale, am fost la tenis, m-am distrat în liceu. Dacă am reușit să am timp și de distracție și să iau nota 10 la Bac, pot și ei să găsească o bună modalitate pentru a-și gestiona timpul. După înscrierea la facultate o să merg la mare și la munte cu prietenii mei și o să mă relaxez”, spune Pavel Mihăilescu. 

Ultima oră

Comentariul meu