bărbat căzut în masivul cozia - a fost solicitat elicopterul smurd

Bărbatul de aproximativ 35 de ani care a căzut duminică în masivul Cozia a fost recuperat și transportat la spital, a anunțat ISU Vâlcea.

Potrivit Salvamont România, salvatorii montani din Vâlcea și Brezoi au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical și recuperarea unei persoane căzute într-o zonă de abrupt a vârfului Durfuc din masivul Cozia, relatează Mediafax.

ISU Vâlcea a anunțat că pentru salvarea bărbatului de aproximativ 35 de ani au intervenit un echipaj SMURD, o autospecială pentru teren accidentat, o echipă de la Salvamont și o ambulanță SAJ cu medic. La fața locului a fost solicitat și un elicopter SMURD dotat cu troliu, terenul fiind foarte accidentat.

Potrivit celor care au apelat autoritățile la 112, persoana accidentată prezenta fractura de femur și multiple traumatisme rezultate în urma căderii.

Echipajele au stabilizat și imobilizat victima pe targă, după care au început operațiunea de extragere, preluarea de către elicopter și transportarea rănitului la spital pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

Bărbatul rănit a fost coborât cu elicopterul pe stadionul din orașul Brezoi, de unde a fost preluat de ambulanța SAJ cu medic.

Ultima oră

Comentariul meu