video: protest împotriva creșterii prețurilor carburanților la sibiu - zeci de mașini blochează pompele

Zeci de sibieni protestează, vineri, în benzinăria de pe Șoseaua Alba Iulia, împotriva creșterii prețurilor carburanților. După ce săptămâni la rând au privit cum prețul benzinei și motorinei a continuat să crească, românii sunt hotărâți să nu mai accepte noi scumpiri. 

Vineri, în jurul orei 18:00, aproximativ patruzeci de mașini se aflau, în coloană, pe Șoseaua Alba Iulia din municipiul Sibiu și se îndreptau către una dintre benzinăriile din zonă. Aceștia protestează din cauză că, în ultimele luni, prețurile carburanților au continuat să crească.

YouTube video

În benzinăria Petrom de pe Șoseaua Alba Iulia erau, vineri, zeci de mașini care blocau pompele, potrivit unor imagini publicate în grupul de Facebook Protest împotriva prețului carburanților SIBIU. 

Un litru de benzină costa, vineri, chiar și 8,72 lei la o stație peco de pe Calea Șurii Mari. Un litru de motorină este și mai scump, și anume 9,26 lei/litru.

În timp ce șoferii din toată țara au amenințat că vor face proteste și vor bloca stațiile peco, Guvernul a căutat măsuri. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, că prețul carburanților va fi compensat cu 50 de bani pe litru, timp de 3 luni, iar jumătate din această sumă va fi decontată de la buget. Compensarea se va aplica direct la pompă și va apărea și pe bonul fiscal. „Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat”, a spus Ciucă.

El a precizat că această decizie a fost luată „pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant”, potrivit Digi24.

Ultima oră

Comentariul meu