mexicul lovit de valul cinci al pandemiei - peste 16.000 de cazuri covid raportate într-o zi
FOTO latimes.com

Mexicul înregistrează cele mai multe cazuri zilnice de Covid din februarie încoace, semnalând intrarea în al 5-lea val.

Mexicul a raportat joi 16.133 de noi cazuri de COVID-19 în țară, cel mai mare număr zilnic de la sfârșitul lunii februarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății, relatează Mediafax.

Această creștere este un semnal că un alt val se răspândește în țară, spun experții.

„Ceea ce am identificat în ultimele 9 săptămâni este o creștere progresivă a frecvenței cazurilor”, spunea ministrul adjunct al sănătății, Hugo Lopez-Gatell.

Lopez-Gatell a declarat că majoritatea cazurilor din țară sunt de subvariante Omicron BA.4 și BA.5, care provoacă simptome asemănătoare răcelii.

„Și chiar mai încurajator este faptul că decesele sunt, de asemenea, ținute sub control”, a spus el.

Mexicul a înregistrat o medie de 24 de decese pe zi în ultimele 7 zile, potrivit datelor Ministerului Sănătății. 4% din paturile spitalelor generale erau ocupate de pacienți cu COVID-19, în timp ce 1% din paturile de urgență erau ocupate.

Lopez-Gatell a adăugat că rata de creștere a numărului de cazuri este încurajatoare „pentru că sugerează că protecția pe care o avem cu toții, fie pentru că am suferit de COVID, fie pentru că am fost vaccinați sau ambele funcționează și face ca răspândirea să fie mai lentă decât a fost”.

La începutul acestei luni, Mexicul a deschis înscrierile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani pentru a primi prima doză de vaccin COVID-19.

Ultima oră

Comentariul meu