inspectori vamali din sibiu, delegați în constanța și la vama albița din cauza războiului din ucraina - „avem o problemă de personal”
Sursa: Google Maps

Doi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Interior Sibiu au fost delegați, pentru șaizeci de zile, în Portul Constanța Sud-Agigea și în Vama Albița, date fiind valorile mari înregistrate la frontieră din cauza războiului din Ucraina. Șeful Biroului Vamal, Dumitru Dăncilă, spune că se confruntă cu o problemă de personal în acest moment. 

Guvernul României, prin Autoritatea Vamală Română, a luat măsura delegării de personal vamal la frontierele de nord-est. Decizia a fost luată ca urmare a aglomerării cu mijloace de transport a frontierelor cu Republica Moldova, Ucraina și Portul din Constanța. Cauza a fost războiul care are loc, în prezent, în Ucraina. 

De la Sibiu au plecat doi inspectori, unul în Constanța, altul în Vama Albița, iar după 60 de zile, alți doi vor merge spre frontiere. Biroul Vamal din Sibiu se confruntă cu o criză de personal, motiv pentru care sunt necesare concursuri pentru ocuparea locurilor vacante. 

„De la BVI Sibiu sunt delegați pentru 60 de zile doi inspectori vamali, unul la Constanța Sud Agigea și altul la Vama Albița, urmând ca la expirarea acestei perioade să fie delegați alți doi colegi. Pentru rezolvarea acestei probleme de personal, Autoritatea Vamală Română a anunțat organizarea în perioada imediat următoare a concursurilor de ocupare a posturilor vacante”, a precizat șeful biroului vamal Dumitru Dăncilă într-un material care va urma să fie prezentat în cadrul ședinței Colegiului Prefectural din 28 iunie.

Ultima oră

Comentariul meu