imagini triste pe calea dumbrăvii - o sibiancă „și-a luat rămas bun de la trandafiri în fața excavatoarelor”

Calea Dumbrăvii va fi prima arteră smart a Sibiului. Lucrările de modernizare au început în luna martie a anului trecut și, potrivit contractului, ar trebui să fie gata în 14 luni. Proiectul include modernizarea rețelelor de apă, canalizare și iluminat, reamenajarea carosabilului, a trotuarelor și a parcărilor. Va fi prima stradă din Sibiu unde vor fi create benzi speciale pentru transportul public în comun și piste pentru biciclete separate de celelalte căi de deplasare. Și zonele verzi vor fi reamenajate, potrivit promisiunilor primăriei. Până atunci însă, oamenii privesc cu tristețe cum copacii, trandafirii sau magnoliile sunt scoase din pământ cu excavatorul. 

Anul trecut, la scurt timp după demararea lucrărilor, arborii de pe Calea Dumbrăvii erau scoși din pământ și relocați, în siguranță, în mai multe zonele ale orașului. Între timp însă, pentru mulți sibieni care locuiesc în această zonă, spațiile verzi au rămas o amintire. Au fost tăiați pomii și florile, iar zona plină de verdeață a devenit istorie.

VEZI AICI CUM VA ARĂTA CALEA DUMBRĂVII

Mihai Balaban, om de afaceri sibian implicat în acțiuni civice și sociale din oraș, a publicat o serie de imagini extrem de emoționante pe pagina sa de Facebook. Acesta spune că, la fel ca restul locuitorilor de pe Calea Dumbrăvii, a experimentat durerea la pierderea spațiilor verzi.

imagini triste pe calea dumbrăvii - o sibiancă „și-a luat rămas bun de la trandafiri în fața excavatoarelor”

„Astăzi am experimentat și eu durerea celor care și-au pierdut spațiile verzi / plante – pomi / trandafiri din jurul caselor și blocurilor aflati pe spații aparținând domeniului public. Magnolia, pomii și trandafirii au ramas doar amintiri placute ale unei strazi (Calea Dumbrăvii din Sibiu) care era plină de pomi, verdeață și flori îngrijite. GATA, acum <<Smart Street Dumbrăvii>> se îmbracă în betoane proiectate de <<super-proiectanți>> – puneți urmării filmul cu mașina care intră pe Calea Dumbravii și trebuie să folosească două benzi pentru a vira”, a scris acesta pe Facebook.

Acesta a publicat imagini cu trei pomi tăiați pe strada Anton Pann, dar și cu unul dintre muncitorii de pe șantier care, la întrebarea dacă au avut autorizație pentru tăierea copacilor, a răspuns într-un mod impertinent.

Una dintre cele mai emoționante și dureroase imagini o suprinde pe o sibiancă. „O doamnă care își lua rămas bun de la trandafiri în fața excavatoarelor. Mă alătur și eu celor care realmente plâng după natură și normalitate asemeni doamnei Cristina Voicu, inițiatoarea petiției <<Opriți mutilarea Parcului Sub Arini>>”, a adăugat Mihai Balaban.

Sursa foto: Mihai Balaban/Facebook

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Deci, distrugerile zonelor verzi si taierea copacilor are loc in tot orasul. Credeam ca doar in Terezian se cimenteaza totul cu cinism si nesimtire.
    Vai de orasul nostru, care nu va mai avea zone verzi, copaci. Ne vom bucura vara de temperaturi cu 5-10 grade mai mari decat in zonele din afara orasului. Ne vom bucura de praf si noxe cat incape. Probabil ca masca cu grad maxim de protectie va deveni esentiala pentru supravietuirea in acest minunat oras „smart”.
    In Tokyo acum 50 de ani pe la intersectii existau masti cu oxigen pentru pietoni. Acum e plin de copaci si zone verzi pe toate strazile. Si nimeni nu mai are nevoie acolo de oxigen. Dau copacii ! La noi , la Sibiu distrugem tot ! Rog primaria sa instaleze de pe acum tevile cu oxigen, vom avea nevoie. Sa nu mai sape inca o data peste cateva luni, si evident sa puna cate un robinet la fiecare stalp. Vom avea nevoie.
    Dumnezeu sa-i ierte pe cei care sunt vinovati. Au multe pacate de ispasit, si garantat vor avea si cateva suflete distruse pe raboj.
    Sper ca „noul spital” sa aiba si o sectie unde se pot trata bolile „poluarii”.

  2. Nu prea înțeleg cum ai calculat termenul lucrării:
    „…a început în martie anul trecut și trebuie să fie gata în 14 luni….”
    Nu cumva au trecut cele 14 luni?

  3. Si cate astfel de mutilari vor mai face cu argumente de 2 lei gen „artera smart”. Smart la fel ca Fodor si la fel ca bancile alea de sticla puse in piata mica? Le-a folosit cineva? Greu va fi pana scapam de generatia asta de incompetenti de la primarie