noul sediu ntt data sibiu, inaugurat cu deschiderea oficială a fits - maria metz: „dăm ceva înapoi comunității în care ne-am născut”

NTT DATA a inaugurat noul sediu de la Sibiu, vineri, în 24 iunie. Evenimentul a avut loc odată cu deschiderea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Noul birou NTT DATA Center Sibiu se află în zona Trei Stejari, pe strada Șerbota.

Noul sediu NTT DATA a fost inaugurat vineri, în jurul ore 13:00. Investiția este de peste 11 milioane de euro, cu o suprafață de aproximativ 8.000 mp. Compania NTT DATA România are filială în Sibiu, sediul central fiind la Cluj.

„Ne bucurăm că avem prilejul să dăm ceva înapoi comunității în care ne-am născut, am crescut și ne-am format. Cu cât înțelegem mai repede că fiecare acțiunea a noastră la nivel individual are un impact mai mult sau mai puțin vizibil asupra tuturor celor din jur și mediului înconjurător cu atât vom reuși mai bine să atragem oameni și experiențe care ne ajută să evoluă către o societate sustenabilă. Evenimentul de astăzi demonstrează acest lucru. Inaugurarea noului sediu este un proiect de reconversie urbană important care a dus la transformarea acestei zone a Sibiului și FITS a pus Sibiul pe harta celor mai mari evenimente culturale ale lumii”, spune Maria Metz, CEO al NTT DATA România.

YouTube video

Sub o atmosferă artistică în care oficialități sibiene și japoneze au fost întâmpinate de tinere îmbrăcate în costume tradiționale românești, cât și în costume specifice Japoniei, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Centrul NTT data, inaugurat în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului Internațional de Teatru, a inclus în program un moment artistic susținut de Yamamoto Noh Theatre din Osaka. Spectacolul din cadrul inaugurării reprezintă una dintre cele mai vechi forme de teatru japonez, inclusă în patrimoniul UNESCO.

YouTube video

Printre invitați s-a aflat Ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, alături de reprezentanți distinși precum Maria Metz, CEO al NTT DATA România, Daniel Metz, președinte al Consiliului de Administrație NTT DATA, Kazuhiro Nishhata, Senior Executive Vice Președinte NTT DATA, Ministrul Culturii Lucian Romașcanu, Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul Teatrului Național „Radu Stanca”.

noul sediu ntt data sibiu, inaugurat cu deschiderea oficială a fits - maria metz: „dăm ceva înapoi comunității în care ne-am născut”

Japonia, partener al Festivalului Internațional de Teatru Sibiu

Japonia este una dintre țările care a devenit de-a lungul anilor partener permanent al FITS. De la prima colaborare și până în prezent, au fost prezente la Sibiu peste 100 de producții japoneze. Pe parcursul celor 29 de ani de colaborare cu comunitatea artistică japoneză, Festivalul Internațional de Teatru a devenit un puternic ambasador.

La deschiderea Festivalului Internațional de Teatru Constantin Chiriac a luat cuvântul.„Doamnelor și domnilor, dragi prieteni, sunt Constantin Chiriac și organizez Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de 29 de ani. Mă bucur că mă aflu în fața voastră la o ceremonie atât de specială”, întâmpină Constantin Chiriac invitații.

noul sediu ntt data sibiu, inaugurat cu deschiderea oficială a fits - maria metz: „dăm ceva înapoi comunității în care ne-am născut”

În cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a fost prezent și Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii. „Sunt  foarte fericit că mă aflu aici din nou, că lucrurile merg din ce în ce mai bine și asta este pentru că o singură persoană are o ambiție pe care nu o găsești ușor”.

Din perspectiva directorului Muzeului Astra, orașul Sibiu a devenit mai dinamic odată cu începerea festivalului. „Din punctul meu de vedere este un exemplu de bună practică național și internațional cum cultura și artele spectacolului resuscitează viața unui oraș din toate punctele de vedere, atât social, educațional, cât și economic. HORECA est foarte mulțumită, centrul este plin, în Muzeul Astra este plin. Orașul forfotă, înseamnă dezvoltare, dinamism care este specific Sibiului”, Ciprian Ștefan, directorul Muzeului Astra.

Ultima oră

Comentariul meu