trei creșe se deschid în toamnă la sibiu - fodor: „fără personal ele nu pot funcționa”

De ani și ani, sute de părinți din municipiul Sibiu nu prind loc la creșele din oraș pentru copiii lor. Cererile sunt multe, iar locurile invers proporționale. Situația s-ar putea rezolva din toamna acestui an, căci primarul Astrid Fodor dă asigurări că trei noi creșe se vor deschide. Mai există însă o singură problemă: din cauză că Ministerul Educației „aruncă mingea” din curtea Inspectoratului Școlar Județean în cea a Primăriei, cineva trebuie să angajeze personal pentru a putea funcționa. 

Creșele au trecut, în urmă cu câteva luni, din administrarea primăriilor în cea a Ministerului Educației.  Primarul Sibiului spune că, deocamdată, mingea este „pasată” de minister de la Inspectoratul Școlar la Primărie și nu se știe cum anume se va proceda cu angajările de personal. Cert este că, până în toamnă, trei creșe noi se vor deschide în Sibiu: două de dimensiuni mari, cu locuri multe, și alta mai mică.

CITEȘTE ȘI: Bătaie pe locuri la creșele din Sibiu – Sunt șapte copii pe un loc

„Pentru noi deschideri din toamnă a celor trei creșe, cele două creșe mari și o creșă mică, ne trebuie o suplimentare de posturi. Deocamdată, și acolo se pasează mingea. Să verifice Inspectoratul dacă creșa se deschide. Păi dacă noi spunem că creșa se deschide… ne-am asumat-o că le vom deschide. Fără personal ele nu pot funcționa, dar nu cred că va rămâne așa pentru că nu e normal o investiție făcută din fonduri europene, care asigură atâtea locuri să nu poată funcționa din lipsa de personal. Sunt sigură că ministerul va găsi în final o soluție”, a precizat primarul Sibiului, Astrid Fodor, în ședința de Consiliu Local de joi.

Odată cu deschiderea acestor noi creșe, mai mulți părinți vor putea sta liniștiti fiindcă le vor putea asigura micuților lor educația timpurie. Aproximativ 300 de locuri noi vor fi create în urma investițiilor din această perioadă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Dacă tot vorbim de creșe hai sa amintim si de șanțul de pe trotuarul de la poarta grădiniței Fratii Grimm care de mai bine de o luna zace acolo și in care baiatul unei prietene când a vrut sa între in curte a căzut si s-a tăiat la picior, sa nu mai zic de dezastrul din Sibiu unde doar străzile sunt in veșnice santiere, pline de gropi si santuri, de batjocura infrastructurii asa-ziselor piste pt biciclete care mai degrabă te invita sa îți lași bicicleta acasa, de astea nu prea vad sa se scrie nicăieri. Plus ca ar trebui sa venim cu factura reviziilor mașinilor la doamna primărița sa ni le deconteze.