sibienii vor remorcă nouă pentru transportul bicicletelor din sibiu în păltiniș - mureșan: „am cerut gratuitate pentru transportul lor”
foto: arhivă

Sibienii cer municipalității, prin intermediul unei petiții online, să schimbe remorca destinată transportului bicicletelor pe ruta Sibiu – Păltiniș cu una nouă. Actuala remorcă, folosită pentru prima dată în anul 2015, nu a fost „gândită” pentru transportul bicicletelor, iar din acest motiv, de-a lungul timpului, au apărut și problemele. Mulți sibieni au acuzat că unele biciclete au fost pierdute pe drum, altele s-au lovit între ele sau, mai rău, au fost atinse și avariate casele din Rășinari. Consilierul local Diana Mureșan susține inițiativa și a cerut, pe lângă schimbarea remorcii, gratuitate pentru transportul bicicletelor. 

Sibienii cer înlocuirea remorcii de pe ruta Sibiu – Păltiniș

Remorca, adăugată pe linia 22 în anul 2015, nu a fost destinată transportului de biciclete moderne și de dimensiuni mari. Din cauza aceasta, în drumul spre Păltiniș au avut loc tot felul de incidente neplăcute.  „Problemele au început să apară încă din primii ani. Am avut chiar situații de pierdere a bicicletelor pe drum, lovirea între ele, lovirea lor de suportul de prindere sau chiar mai rău lovirea lor de pereții caselor din Rășinari. Toate acestea ducând la daune costisitoare pentru cei care au ales să folosească remorca de biciclete Tursib. De fiecare dată când cel puțin unul dintre cazurile enumerate mai sus au avut loc, cei de la Tursib au dat din umeri și s-au șters pe mâini exclamând: Nu este vina noastră și noi nu suntem responsabili pentru eventualele deteriorări aduse bicicletelor”,, se arată în descrierea petiției. 

Autorul petiției cere conducerii Tursib înlocuirea remorcii cu una modernă, capabilă să transporte bicicletele în siguranță și la standarde moderne, dând exemplu remorcile pe care le folosește RAT Brașov. Petiția a adunat peste o sută de semnături și poate fi văzută aici. 

Mureșan cere gratuitate pentru bicicletele transportate

Consilierul local Diana Mureșan susține inițiativa și a cerut, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de joi, schimbarea remorcii cu una omologată, dar și gratuitate pentru transportul bicicletelor pentru a-i încuraja pe sibienii să facă mișcare. „În urmă cu o zi a început o strângere de semnături pentru schimbarea remorcii destinată transportului bicicletelor pe ruta Sibiu – Păltiniș. Având în vedere că în ultimii șapte ani, de când este în folosință această remorcă, au fost semnalate mai multe probleme (lovirea și chiar pierderea bicicletelor), îi susțin pe cei care au inițiat această petiție și am cerut în ședința de Consiliu Local de astăzi înlocuirea ei cu o remorcă omologată. De asemenea am cerut gratuitate la transportul acestora (astăzi se plătește un bilet pentru fiecare bicicletă). Cred că e nevoie să luăm măsuri pentru a încuraja numărul celor care renunță să urce în Păltiniș cu mașina personală și aleg transportul în comun”, spune consilierul USR Diana Mureșan.

În prezent, biletul pentru transportul unei biciclete costă 10 lei și se achiziționează de la conducătorul auto.

Ultima oră

Comentariul meu