david, elevul de zece al sibiului la evaluarea națională - „vreau să ajung medic”

Bucurenciu-Micu David este unul dintre cei trei elevi care a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională. Acesta a fost elev al Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Sibiu și spună că succesul său se datorează studiului îndelungat, dar și profesorilor de la clasă care i-au pregătit.

David spune că, din punctul său de vedere, subiectele la Limba și Literatura Română au fost mult mai dificile decât cele la matematică, deoarece la română au avut de redactat patru compuneri, metoda de corectare putând fi subiectivă. „La matematică cel mai greu mi s-a părut ultimul subiect, acesta face diferența de obicei între nota 9 și nota 10, a fost un tip de exercițiu pe care nu l-am prea lucrat, dar am reușit să-l rezolv. Cel mai dificil mi s-a părut punctul b de la problema 4. Eu sunt o persoană care are o înclinație spre profilul real, îmi plac științele exacte, iar la română îmi place cel mai mult gramatica”, spune elevul.

david, elevul de zece al sibiului la evaluarea națională - „vreau să ajung medic”

David spune că în continuare vrea să urmeze profilul științe ale naturii bilingv, iar după terminarea liceului vrea să urmeze cursurile Facultății de Medicină din Cluj. „În clasa a V-a voiam să fiu informatician, în a 7-a am avut o revelație, mi-am propus să devin medic”, spune David.

Acesta menționează că pregătirea pentru examen a început încă din vară, deoarece, deși lucrează bine sub presiune, nu este o persoană care își organizează foarte bine timpul. Elevul este de părere că pentru a ajunge la o astfel de performanță este nevoie de muncă, spunând că s-a pregătit prin rezolvarea de modele din diverse culegeri, dar și de îndrumarea un profesor bun.

david, elevul de zece al sibiului la evaluarea națională - „vreau să ajung medic”

„Îi sfătuiesc pe colegii mei să învețe în toți anii de studiu. Dacă nu învață de la început, e destul de dificil. Să aibă încredere în ei, să creadă că imposibilul va deveni la un moment dat posibil. Știți cum se spune, viitorul aparține celor care cred în frumusețea visurilor lor”, spune David.

„Nu am cuvinte să exprim cât de fericită sunt. Este munca lui de opt ani de zile. A fost și șef de promoție, din clasa a VI-a până în clasa a VIII-a a avut media 10”, spune mama lui David.

Ultima oră

Comentariul meu