se majorează alocația de hrană la căminul pentru persoane vârstnice și la cantina municipiului sibiu 

Consilierii locali vor vota, în ședința ordinară din 23 iunie, un proiect de hotărâre privind majorarea nivelului alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective la Căminul pentru Persoane Vârstnice și la Cantina Municipală Sibiu. De curând, parlamentul a votat proiectul de lege prin care alocația de hrană va crește. 

Camera Deputaților a adoptat, în aprilie, majorarea nivelului minim al alocației zilnice de hrană pentru persoanele adulte, cu dizabilități și persoanelor vârstnice aflate în centrele rezidențiale de asistență socială. Legea a fost publicată luna trecută în Monitorul Oficial, iar acum consilierii locali trebuie să aprobe proiectul de hotărâre pentru a fi adoptată și la nivel local. 

În prezent, în căminele pentru persoanele vârstice, alocația de hrană este de 16,60 lei pe zi pentru o persoană, fiind incluse trei mese, iar în cantina de ajutor social, alocația este de 12 lei/zi/persoană și include două mese. Potrivit actului normativ, nivelul minim al alocației zilnice de hrană va crește la 22 lei pe zi pentru o persoană, atât la Cantina Municipiului Sibiu, cât și în Căminul pentru Persoanele Vârstnice din oraș. 

„Luând în considerare cele expuse, și ținând cont de creşterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, care au condus implicit la o mărire a prețurilor la materii prime și alimente, pentru buna funcționare a serviciilor de furnizare a meselor către beneficiarii din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Sibiu, respectiv Cantina Municipiului Sibiu considerăm necesară și oportună inițierea unui proiect de hotărâre privind emiterea unei noi hotărâri pentru stabilirea nivelului alocației zilnice de hrană la centrele Căminul pentru Persoane Vârstnice Sibiu, respectiv Cantina Municipiului Sibiu, în cuantum de 22 lei/zi/persoană, ca urmare a modificării nivelului minim al alocației zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituțiile și unitățile publice de asistență socială, începând cu data intrării în vigoare a Legii nr. 143/2022, respectiv 26.05.2022”, se arată în raportul Direcției de Asistență Socială Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu