investiții mari pe strada bruxelles - primăria începe exproprierile pentru extinderea drumului
Sursa: Google Maps

Strada Bruxelles va intra într-un proces de modernizare și se va extinde. Dar, până atunci, mai sunt câțiva pași de parcurs. În luna ianuarie Planul Urbanistic Zonal a fost supus dezbaterii publice, iar în ședința de la finalul lunii iunie, consilierii locali vor aproba indicatorii tehnic-economici, coridorul de expropriere și declanșarea procedurii de expropriere. 

Investiția Primăriei pe strada Bruxelles este destul de mare, mai ales că este nevoie de exproprieri pentru extinderea prin intermediul căreia se va face legătura cu zona Vest prin străzile Varșovia și Turda. Realizarea acestui drum va facilita dezvoltarea urbană pe terenurile adiacente străzii.

Partea carosabilă trebuie repoziționată din cauză că trece peste canale de desecare ANIF, iar la momentul stabilirii traseului nu s-a ținut cont de limitele existente ale proprietăților private adiacente și de proprietatea efectivă a domeniului privat al municipiului Sibiu. Propunerea vizează reconfigurarea traseului drumului și extinderea lui până la joncțiunea cu Calea Șurii Mici. Partea carosabilă va avea șapte metri, se va configura o pistă de biciclete și vor exista trotuare și spații verzi „acolo unde va fi posibil”. Zona reglementată are 22,507 metri pătrați și este delimitată la sud de strada Turda, la est și la vest de proprietăți private, la nord de Calea Șurii Mici la care se va conecta.

Pentru a realiza extinderea drumului este nevoie de exproprieri ale unor persoane fizice, dar și din loturi aparținând municipiului Sibiu. Proprietarii terenurilor vor fi despăgubiți cu 131,66 lei/mp. În total, primăria va expropria 8.270,17 mp, despăgubirile având o valoare totală de 1.088.850, 58 lei.

Investiția totală pentru strada Bruxelles se va ridica la 14.989.308,97 lei cu TVA.

Ultima oră

Comentariul meu