comercianții din piața cibin se plâng de vânzările mici - „înainte cumpărau trei, patru salate pentru o ciorbă, acum cumpără una sau două”

Comercianții din Piața Cibin observă scăderea numărului clienților și cumpărarea în cantități mai mici. Clienții care merg în piață se gândesc de două ori înainte dacă să cumpere două sau trei legături de ridichii. 

„În comparație cu anul trecut, lumea se limitează la foarte puțin, nu mai cumpără să se facă risipă. Toate s-au scumpit, omul se limitează. De exemplu cumpărau trei, patru salate pentru o ciorbă, acum cumpără una, două sau pentru salată făceau un mix de culori, una verde și una roșie iar acum cumpără doar o singură culoare. Înainte cumpărau cinci, șase legături de ridichii, acum cumpără două, trei”, spune Maria Bratu, comerciant.

De aceeași părere este un alt comerciant din Piața Cibin care a observat nu doar scăderea numărului clienților, cât și scăderea numărului de produse pe care clienții le cumpără. „Se vede că nu mai sunt dispuși să cumpere ca altădată și se vede că vor să cumpere mai mult, însă nu au bani. Se uită în portofel și se gândesc de două ori înainte să cumpere ceva”.

Cu toate că prețurile sunt la fel ca anul trecut, sibienii cumpără mai puțin. Ceapa verde este 1,5 lei sau 2 lei, o legătură de ridichi costă 2 lei, 5 lei costă dovleceii și salata la același preț. În schimb taxele pentru comercianți s-au majorat. Dacă anul trecut plăteau 34 lei pe zi, acum plătesc 60 lei.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu