video: imagini spectaculoase de pe autostrada sibiu - boița. lucrările avansează rapid

Sunt șanse foarte mari ca șoferii să poată circula pe autostrada A1, Sibiu – Boița, până la finalul acestui an, deși termenul contractual este martie 2023. Iar asta fiindcă lucrările avansează rapid, lucru dovedit de ultimele imagini filmate cu drona pe acest tronson. 

YouTube video

Lucrările pe prima secțiune a celui mai importat proiect din România sunt realizate în proporție de aproximativ 70%, motiv pentru care tronsonul ar putea fi deschis circulației până la finalul anului 2022. Într-o filmare realizată cu drona de Radu Ignat se poate observa cât de repede au avansat lucrările pe cei 13,17 kilometri de autostradă, de la Sibiu la Boița, zona de intrare pe Valea Oltului. 

„Deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie-noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu – Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat”, spuneau, în luna martie, reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

video: imagini spectaculoase de pe autostrada sibiu - boița. lucrările avansează rapid

Pe acest tronson, în mai multe zone, a fost deja turnat asfaltul, ultimele lucrări rămase fiind la viaducte și poduri. Acum se lucrează la tablierul viaductului de la Tălmăcel, care va fi asfaltat și el curând. 

YouTube video

De la începutul lunii iunie, circulația a fost interzisă pe breteaua de ieșire de pe autostrada A1 spre DJ 106D, la ieșirea spre Cisnădie, în zona localității Veștem. Această restricție va fi valabilă aproximativ două luni, timp în care au loc lucrări la nodul rutier care va deservi noul lot de autostradă Sibiu – Boița. 

video: imagini spectaculoase de pe autostrada sibiu - boița. lucrările avansează rapid

Lucrările la autostrada Sibiu – Boița au început în luna aprilie 2020, iar termenul contractual de finalizare este martie 2023. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 127 de milioane de euro, lucrările fiind realizate de austriecii de la Porr Construct. Pe autostradă va exista un viaduct cu 10 deschideri, pe o lungime de peste 414 metri, unul cu 8 deschideri, pe o lungime de 651 metri, 27 de poduri și pasaje, alte 27 de podețe, două spații de servicii, un centru de întreținere și coordonare și două noduri rutiere. 

Ultima oră

Comentariul meu