șoferii protestează împotriva creșterii prețurilor carburanților - vineri, într-o benzinărie din sibiu
foto: arhivă

După ce săptămâni la rând au privit cum prețul benzinei și motorinei a continuat să crească, românii sunt hotărâți să nu mai accepte noi scumpiri. Aceștia sunt chemați la un protest național, în data de 30 iunie, începând cu ora 12:00. Între timp, în fiecare săptămână, în Sibiu s-au organizat proteste, iar următorul va avea loc la finalul acestei săptămâni. 

Șoferilor le-a ajuns cuțitul la os după ce, în ultimele luni, prețurile carburanților au continuat să crească. Marți, un litru de benzină costa între 8,63 lei și 8,72 lei. Motorina, în schimb, e și mai scumpă. Un litru costa, la stațiile peco din Sibiu, între 9,19 lei și 9,29 lei. 

Șoferii din orașul de pe Cibin vor să protesteze în speranța că prețurile la pompe vor scădea. Aceștia își dau întâlnire vineri, de la ora 17, la o benzinărie de pe Șoseaua Alba Iulia. „Se poate și la Sibiu! Vă așteptăm în număr cât mai mare vineri, 24.06.2022, ora 17:00, în Petrom, lângă Hotel Select”, spun organizatorii protestului. 

Până acum, la protestul pentru care a fost creat și un eveniment pe Facebook, și-au anunțat prezenta aproape 200 de persoane. Alții 900 de sibieni sunt interesați să li se alăture. 

Ultima oră

Comentariul meu